Jedna výborná karamelová poleva na venčeky, veterníky a všetky zákusky: Úžasne drží, je hladučká a fantastická!

Tento recept mám zo starej kuchárky a robím ho vždy, keď chcem mať dokonalé veterníky, venčeky alebo iné zákusky.

Tento recept mám zo starej kuchárky a robím ho vždy, keď chcem mať dokonalé veterníky, venčeky alebo iné zákusky.

Potrebujeme:

50 g kryštálového cukru

Cca 5-6 lyžíc mlieka

220 g práškového cukru preosiateho

Salko (ak je treba upraviť hustotu)

Postup:

50 g cukru dáme na panvicu s hrubším dnom a necháme skaramelizovať dohneda. Keď sa cukor rozpustí a zhnedne, hneď pridáme jednu po druhej lyžice mlieka a za stáleho miešania rozvaríme. Hustotu zvyknem upraviť pomocou salka.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

V miske máme pripravený cukor a postupne doň prilievame rozvarenú hnedú hmotu a miešame tak, aby vznikla jednotná hustá hmota. Karamel môžeme hneď používať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Danka B.