Jedna surovina odstráni z čerstvého ovocia nečistoty, zvyšky chemikálií a baktérie!

Niekedy len umyť vodou jednoducho nestačí. Pomôže však jedna surovina, ktorú máte doma aj vy!

Pokiaľ žijete v meste, alebo nepestujete ovocie, pravdepodobne nemáte k dispozícií domáce bio ovocie, ktoré si môžete bez obáv natrhať a pochutnávať si na ňom. Bežnou praxou je umyť ovocie vodou, ale stačí to na to, aby ste odstránili stopy hnojív, postrekov a iných chemických látok, ktoré sa pri pestovaní používajú? Odpoveď znie – nie. Voda je síce potrebná, ale sama o sebe nemusí stačiť.

Voda ovocie zbaví povrchových nečistôt, akými je napríklad prach či čiastočky hliny. Aby ste ho však mali skutočne čisté, poslúži vám 1 surovina, ktorú máte práve teraz vo svojej kuchyni – jedlá sóda.

Pripravte si roztok zložený z 1 lyžičky sódy a 2 šálok vody. V takomto roztoku potom umyte ovocie a následne prepláchnite pod tečúcou vodou. Ovocie môžete teraz konzumovať bez obáv.

Jedlá sóda ničí baktérie plesne ale aj chemické látke na povrchu ovocia. Navyše, pri takomto použité je celkom bezpečná.

Foto: pixabay