Jedna šálka tohto nápoja denne dokáže zregenerovať pečeň a pomôže vám schudnúť. A to nie je všetko!

Jesenné ochladenie rozhodne ovplyvňuje zdravie ľudí so zníženou imunitou. Už pri menšom zakolísaní teplôt sa u nich prejavuje prechladnutie, slabosť či ospalosť. Práve tým telo oznamuje, že potrebuje podporu v podobe vyváženej stravy, vrátane ovocia a zeleniny s množstvom vitamínov.

Príroda je sama schopná postarať sa o naše zdravie tým, že nám ponúka množstvo produktov plných vitamínov, ako sú jablká, tekvice či červená kapusta, ktorá je mimochodom užitočnejšia než biela kapusta.

Výhody červenej kapusty

  1. Červenú kapustu je nevyhnutné zahrnúť do jedálnička ľudí trpiacich hypertenziou: pomáha totiž znížiť tlak a posilňuje cievy, aby boli pružnejšie.
  2. Listy kapusty pomáhajú pri hojení rán a popálenín, a vo forme obkladov úľaví od bolesti hlavy.
  3. Šťava z červenej kapusty odstraňuje z tela toxíny, čistí pečeň.
  4. Dánski vedci dospeli k záveru, že pravidelná konzumácia kapustovej šťavy znižuje riziko vzniku rakoviny prsníka.
  5. Kapustovú šťavu sa tiež odporúča piť kvôli zdraviu nechtov.
  6. Dobrá správa pre tých, ktorí chcú schudnúť: červená kapusta urýchľuje metabolizmus a normalizuje tráviaci proces.

Nápoj z červenej kapusty

Šťava z kapusty sama o sebe nemá príliš príjemnú chuť. To je dôvod, prečo sa konzumuje ako súčasť iných ochutených nápojov. Jeden z nich vám dnes predstavíme.

Ingrediencie

  • 300 g červenej kapusty
  • 1 zelené jablko
  • hrsť čerstvej bazalky
  • hrsť čerstvej mäty

 

Postup prípravy

Všetky ingrediencie dôkladne umyjeme, nahrubo nakrájame a rozmixujeme v mixéri, kým nebudú tekutej konzistencie. Konzumujeme v podobe smoothie 1-2 krát denne pred jedlom.

...