Najlepšia finta na perfektne chrumkavé zemiaky bez smaženia: S týmto trikom budú lepšie ako tie od svokry!

28

Recept, na tieto super chrumkavé zemiaky som videla v TV relácii o varení a robím ich odvtedy pravidelne. Každý si pýtal recept, ako na to, aby boli také super-chrumkavé aj bez vyprážania a hoci ide skôr o zlepšovák, ako o konkrétny recept, rada sa s ním podelím aj tu. Dokonca si to osvojila aj svokra a veľmi si to chváli. :-)

Potrebujeme:

Zemiaky

Soľ, červená paprika, mletá rasca

Hrubá múka – aj ja som sa divila, ale naozaj táto prísada spraví zo zemiakov perfektné chrumkáče

Bravčová masť alebo olej

Postup:

Zemiaky nakrájame na mesiačiky tak, aby boli približne rovnakej veľkosti. Zalejeme vriacou vodou, poriadne osolíme a od momentu, kedy začnú vrieť povaríme 5 – 7 minút. Plech potrieme olejom alebo masťou, vysypeme horúce zemiaky a trochu ich  poobraciame, aby sa trochu obalili v masti alebo oleji. Ešte trochu osolíme, posypeme mletou červenou paprikou a rascou (koreniny môžete voliť podľa vašej chuti) a jemne poprášime hrubou múkou, ktorá nám na upečených zemiakoch spraví super- chrumkavú kôrku.

Vo vyhriatej rúre pečieme na 180 – 200 stupňoch 40 – 60 min, treba kontrolovať a sem-tam je dobré aj premiešať. Ku koncu pečenia odporúčam zapnúť horný gril asi na 5 minút. Zemiaky sú naozaj výborne chrumkavé a vo vnútri jemné, podobné ako hranolky, akurát bez olejového kúpeľa.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Témy:


Pridajte svoj komentár