plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jedlo „lenivej ženy“ – len dajte všetky prísady na plech a vložte do rúry: Vynikajúci obed bez roboty!

Milujeme rýchle, ľahké a chutné recepty, ktoré nevyžadujú kopec špinavého riadu. Všetky ingrediencie navrstvite na plech a dajte piecť. 

Milujeme rýchle, ľahké a chutné recepty, ktoré nevyžadujú kopec špinavého riadu. Všetky ingrediencie navrstvite na plech a dajte piecť.

Potrebujeme:

1 kg bielej kapusty

700 g mletého mäsa

1 veľká cibuľa

1 veľká mrkva

3-4 malé paradajky (môžete ich nahradiť konzervovanými paradajkami alebo paradajkovou omáčkou)

4 polievkové lyžice kyslej smotany

20-30 g masla (voliteľné)

Soľ, mleté čierne korenie, korenie na mäso – podľa chuti.

Ak chcete, môžete do zmesi mäsa pridať ½ pohára uvarenej ryže

Postup:

Cibuľu a mrkvu nastrúhame.

K nastrúhanej zelenine pridáme soľ, koreniny, kyslú smotanu.

Pridáme mleté ​​mäso. Dobre premiešame.

Kapustu nakrájame nadrobno. Posypeme soľou a dobre ju pomiešame rukami.

Pripravenú kapustu navrstvíme do vymasteného plechu alebo misy a naň rozotrieme mäsovú zmes. Vrchná vrstva musí byť opäť kapusta.

Nakrájame paradajky na kolieska a položíme ich na povrch kapusty. Na vrch navrstvíme lyžicu kyslej smotany.

Ak pripravujete jedlo so „suchším“ mäsom, môžete na vrch pridať malé kúsky masla nakrájané na kocky.

Plech alebo misu zakryte hliníkovou fóliou a vložte ho do predhriatej rúry na teplotu do 200 ° C. Jedlo pečieme 30-40 minút. Potom odstráňte fóliu z jej povrchu a pokračujte v pečení ďalších 15 – 20 minút až po zhnednutia.

Voňavé a chutné jedlo je pripravené. Podávajte s kyslou smotanou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes