Pripravte si doma vajíčka na doteraz nepoznaný spôsob.
Vyprážaná omeleta v jemnom cestíčku, ktorá chutí na nerozoznanie od kuraťa.
Nezvyčajný recept z youtube kanála Vinastar Channel na famóznu vyprážanú omeletu.
Potrebujeme:
Na omeletu:
2 veľké vajcia
1/4 ČL soli
1/2 ČL bujónového prášku
1-2 ČL rastlinného oleja
Na obalenie:
250 g hladkej múky
1/2 ČL soli
3/4 ČL prášku do pečiva
1 ČL bujónového prášku
4-6 PL vody
Postup:
Do misky pridáme vajce.
Pridáme aj soľ a bujónový prášok.
Všetko spolu premiešame.
Na panvicu pridáme olej, vajíčkovú zmes.
A smažíme z oboch strán, kým nevznikne omeleta.
Usmaženú omeletu preložíme na tanier vystlaný papierovou servítkou.
Omeletu rozdelíme na 8 rovnakých častí.
Do misky s múkou pridáme soľ, prášok do pečiva, bujón.
A dôkladne zamiešame.
Do menšej misky pridáme 3-4 lyžice múčnej zmesi.
Pridáme aj vodu a vymiešame riedku zmes.
Kúsky omelety namočíme v riedkej omáčke.
Potom ich dôkladne obalíme v múke.
Celý proces zopakujeme ešte raz a omeletu za opakovaného jemného otáčania bez tlaku zahrabávame do múky.
Kúsky vyprážame v horúcom oleji pri počiatočnej tepote 180°C-190°C.
Potom kúsky smažíme do zlatista na strednom až miernom ohni.
Po upečení preložíme pochúťku na tanier vystlaný papierovou servítkou a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: