Jedli ste už takéto vajíčka? Chutia chrumkavo, ako vyprážané kura!

Pripravte si doma vajíčka na doteraz nepoznaný spôsob.

Vyprážaná omeleta v jemnom cestíčku, ktorá chutí na nerozoznanie od kuraťa.

 

 

Nezvyčajný recept z youtube kanála Vinastar Channel na famóznu vyprážanú omeletu.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

Na omeletu:

2 veľké vajcia

1/4 ČL soli

1/2 ČL bujónového prášku

1-2 ČL rastlinného oleja

Na obalenie:

 

 

250 g hladkej múky

1/2 ČL soli

3/4 ČL prášku do pečiva

1 ČL bujónového prášku

4-6 PL vody

Postup:

 

 

Do misky pridáme vajce.

Pridáme aj soľ a bujónový prášok.

Všetko spolu premiešame.

 

 

Na panvicu pridáme olej, vajíčkovú zmes.

A smažíme z oboch strán, kým nevznikne omeleta.

 

 

Usmaženú omeletu preložíme na tanier vystlaný papierovou servítkou.

Omeletu rozdelíme na 8 rovnakých častí.

 

 

Do misky s múkou pridáme soľ, prášok do pečiva, bujón.

A dôkladne zamiešame.

 

 

Do menšej misky pridáme 3-4 lyžice múčnej zmesi.

Pridáme aj vodu a vymiešame riedku zmes.

 

 

Kúsky omelety namočíme v riedkej omáčke.

Potom ich dôkladne obalíme v múke.

 

 

Celý proces zopakujeme ešte raz a omeletu za opakovaného jemného otáčania bez tlaku zahrabávame do múky.

Kúsky vyprážame v horúcom oleji pri počiatočnej tepote 180°C-190°C.

 

 

Potom kúsky smažíme do zlatista na strednom až miernom ohni.

Po upečení preložíme pochúťku na tanier vystlaný papierovou servítkou a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pexels