plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jedinečný recept na mäso chutné ako z grilovania: Zapekaný bravčový špíz!

Ak hľadáte lahodný recept na bravčové mäso, určite musíte vyskúšať tento.

Tento pečený bravčový špíz chutí rovnako fantasticky ako grilovaný.

 

 

Úžasný recept na lahodný špíz z bravčového mäsa z youtube kanála Lieblingsrezepte.

Potrebujeme:

1 kg bravčového mäsa

soľ

mleté čierne korenie

4 zemiaky

1 ČL soli

1/2 ČL mletého čierneho korenia

1/2 ČL sušeného cesnaku

2 PL rastlinného oleja

2 cibule

8 slaninových plátkov

Na šalát:

300 g červenej kapusty

1 PL citrónovej šťavy

štipku kryštálového cukru

1 vajce

1/2 papriky

20 g petržlenovej vňate

5 PL kukurice

olivový olej

soľ

Na omáčku:

2 PL sójovej omáčky

1 PL kečupu

1 ČL medu

1 ČL francúzskej horčice

Postup:

Mäso nakrájame na plátky hrubé 1 cm.

Plátky položíme na tvrdú podložku, prekryjeme fóliou a tĺčikom vyklepeme z oboch strán.

 

 

Mäso z oboch strán posypme soľou, čiernym korením a rukou votrieme.

Umyté a ošúpané zemiaky nakrájame na plátky.

 

 

Zemiaky preložíme do hlbokej misy, pridáme soľ, cesnak, čierne korenie, olej a dobre premiešame.

Cibuľu nakrájame na kolieska.

 

 

Na tvrdú podložku položíme vedľa seba dva zemiakové plátky, do ktorých zapichneme špajľu.

Potom napicháme striedavo mäso, cibuľu, slaninu a zemiaky.

 

 

Alobal potrieme rastlinným olejom.

Mäso rozložíme na alobal, potrieme olejom a pevne obalíme.

 

 

Špíz položíme na plech, vložíme do predhriatej rúry a pečieme 60 minút pri teplote 200°C.

Kapustu nakrájame na tenké plátky a vložíme do hlbokej misy.

 

 

Pridáme citrónovú šťavu, cukor a dobre premiešame.

Ďalej pridáme uvarené vajce nakrájané na kocky a na tenké plátky nakrájanú papriku.

 

 

Pridáme kukuricu, nasekanú petržlenovú vňať, olivový olej, soľ a dôkladne premiešame.

Pripravíme si omáčku: do malej misky nalejeme sójovú omáčku.

 

 

Pridáme kečup, med, horčicu a všetko spolu zmiešame.

Mäso potrieme omáčkou, vložíme do rúry ešte na 15-20 minút a pečieme do zlatista.

 

 

Mäso prekrojíme na polovicu a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes