Jeden výborný punčový zákusok bez pečenia + tip na luxusnú punčovú polevu bez umelých farbív!

Punčová poleva, kvapka rumu a výborná náplň z jabĺk, stačí jediné sústo a pochopíte, že táto kombinácia chutí je jednoducho dokonalá!

Ak nie ste veľkým fanúšikom pečenie, no radi si doprajete niečo skutočne dobre, odporúčame vám tento zákusok. Punčová poleva, kvapka rumu a výborná náplň z jabĺk, stačí jediné sústo a pochopíte, že táto kombinácia chutí je jednoducho dokonalá!

Potrebujeme:

Maslové sušienky – použite čo najväčšie sušienky a aspoň 2 balenia (na vyloženie plechu, aj na vrchnú vrstvu)

1 kg očistených jabĺk

150 g kryštálového cukru – prípadne podľa chuti a kyslosti jabĺk (ja som mala kyslé)

2 bal. zlatého klasu

250 ml zlatého klasu

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Kôru a šťavu z 1 malého citróna

150 g mletých orechov

150 g piškót nalámaných na menšie kúsky

50 g tmavej čokolády

Na polevu:

250 g práškového cukru

3 lyžice citrónovej šťavy

2 lyžice čerešňovej šťavy

Na sušienky:

50 ml čerešňovej šťavy

1 lyžicu vody

1 lyžicu rumu

Postup:

Jablká nastrúhame, pridáme cukor, citrónovú šťavu a kôru, podlejeme trochou vody a preložíme na plameň a varíme, kým jablká zmäknú. Puding rozmiešame vo vode a vlejeme k jablkám. Varíme za stáleho miešania asi 2-3 minúty.

Potom zložíme z plameňa a ešte do teplej zmesi vmiešame orechy, nalámanú čokoládu a piškóty.

Plech na pečenie vyložíme sušienkami a pokvapkáme ich zmesou čerešňovej šťavy, vody a rumu (nemusíte používať rum, stačí aj aróma). Na sušienky navrstvíme jablkový krém, uhladíme a pokryjeme vrstvou sušienok, ktoré opäť pokvapkáme.

Nakoniec si pripravíme punčovú polevu. Jednoducho stačí zmiešať všetky prísady a vymiešať jednotnú tekutú polevu. Tú navrstvíme na vrchnú vrstvu sušienok a celý zákusok dáme stuhnúť do chladničky.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

foto: reprofoto humormagazin

recept: redakcia