plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jeden fantastický bylinkový syr máte na stole už o 3 hodiny: Začala som s polovičnou dávkou, teraz robím v najväčšom hrnci!

Výborný domáci syr namiesto predražených výrobkov z obchodu.

Výborný domáci syr namiesto predražených výrobkov z obchodu.

Potrebujeme:

1l mlieka

1 lyžičku soli

200 – 300 g kyslej smotany

3 vajcia – ideálne domáce

bylinky podľa chuti

Postup:

Mlieko prelejeme do hrnca, pridáme soľ a dáme zahrievať na mierny plameň.

Zvlášť si zmiešame smotanu s vajíčkami – obe musia mať izbovú teplotu. Keď mlieko zovrie, pomaly doň vmiešame smotanovo-vaječnú zmes a za stáleho miešania varíme 5 minút.

Srvátka sa postupne začne oddeľovať, to je ten správny čas na to, by sme zmes scedili cez gázu. necháme odkvapkať napríklad zavesené na kuchynskej batérii. Po niekoľkých hodinách bude syr hotový a pripravený na konzumáciu. Do syru môžete pridať zmes byliniek alebo korenín podľa vašej chuti a vytvoriť tak viacero chutí vášho zdravého domáceho syra.

Prajeme vám dobrú chuť!

zdroj: bidista

Najlepšie recepty na dnes