Je to také jednoduché, že to môžem pripravovať každý deň: Neuveriteľne rýchla a chutná večera!

Pripravte túto najlahodnejšiu večeru pre celú vašu rodinu a všetci zúčastnení vám za ňu budú bozkávať ruky.

Jemné kuracie rezne s fantastickou omáčkou a legendárnym zemiakovým pyré.

 

 

Chutný a rýchly recept z youtube kanála Lecker schnell na najlepšie kuracie rezne.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

3 kuracie prsia

60 g masla

soľ

mleté čierne korenie

4 stredne veľké zemiaky

1 cibuľu

rastlinný olej

1 mrkvu

3 malé paradajky

100 ml vody

100 g paradajkovej omáčky

zmes talianskych bylín

mletú papriku

40 g masla

50-70 ml mlieka

petržlenovú vňať

Postup:

 

 

Na začiatku rozkrojíme kuracie prsia pozdĺžne na 2 časti.

Na panvici roztopíme maslo.

Vložíme mäso.

 

 

Prsia osmažíme dozlatista z oboch strán.

Z obidvoch strán ich dochutíme soľou a korením.

 

 

Zemiaky nakrájame na kocky.

Vložíme do hrnca.

Zalejeme ich vodou a varíme, kým nie sú hotové.

 

 

Na panvicu nalejeme olej, pridáme na kocky nakrájanú cibuľu.

Smažíme ju 2 minúty.

K cibuli pridáme nakrájanú mrkvu.

Za občasného miešania smažíme na strednom ohni 3-5 minút.

 

 

Do panvice na jemno nastrúhame paradajku.

Pridáme soľ, mleté čierne korenie.

Premiešame.

Ďalej pridáme vodu, omáčku, byliny, mletú papriku.

Dôkladne miešame.

 

 

Do omáčky vložíme rezne.

Na miernom ohni ich dusíme 5-7 minút.

Z uvarených zemiakov precedíme vodu, pridáme maslo, mlieko, soľ.

Roztlačíme ich na kašu.

 

 

Na panvicu pridáme nasekanú vňať, mäso otočíme.

Dusíme 5 minút na miernom ohni.

Rezne servírujeme s omáčkou a lahodným pyré.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay