Je to také chutné, že ju varím 3-krát týždenne: Nový recept z cukety si zamilujete!

Jednoduchý a ľahký recept na úžasnú večeru.

Cuketová pochúťka v kombinácii s bruschettou a paradajkovou omáčkou vám pohladí všetky zmysly.

 

 

Jednoduchý recept z youtube kanála Frische Rezepte na výbornú krémovú polievku.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

5-7 zemiakov

1 cibuľu

olivový olej

1 mrkvu

2-3 cukety

700 ml vody

1 ČL soli

petržlenovú vňať

chlieb

olivový olej

1-2 paradajky

cesnak

soľ

mleté čierne korenie

mletú papriku

cesnak

Ďalej:

kôpor alebo petržlenovú vňať

Postup:

Zemiaky nakrájame na kocky, vložíme ich do hrnca.

 

 

Pridáme vodu a varíme 10-12 minút.

Panvicu naolejujeme, pridáme na kocky nakrájanú cibuľu a smažíme ju 3-4 minúty.

 

 

Pridáme na hrubo nastrúhanú mrkvu.

Premiešame a smažíme 5-7 minút.

Z cukety odstránime konce, ošúpeme, nakrájame na kocky.

 

 

Pridáme do panvice.

Zamiešame a varíme 10-12 minút.

 

 

Do hrnca s uvarenými zemiakmi pridáme zeleninu.

Nalejeme vodu, pridáme soľ, premiešame.

Prekryjeme pokrievkou a varíme 15-20 minút.

 

 

5 minút pred dovarením pridáme nakrájanú petržlenovú vňať a zamiešame.

Na olivovom oleji osmažíme krajce chleba z oboch strán do zlatista.

 

 

Do misky nastrúhame paradajky.

Pridáme pretlačený cesnak, soľ, čierne korenie a vidličkou zamiešame.

Rajčinovú zmes natrieme na krajce chleba.

Posypeme petržlenovou vňaťou.

 

 

Polievku rozšľaháme ručným mixérom.

Pridáme mletú papriku, pretlačený cesnak a dôkladne premiešame.

 

 

Polievkou dochutíme kôprom alebo petržlenovou vňaťou a servírujeme spolu s chlebom.

Dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

 

Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay