plny-hrniec_transparent_negativ.png

Je taký chutný, že ho pečiem takmer každý deň: NESKUTOČNÝ recept so zemiakmi na obed aj večeru!

Zemiaky sú obľúbenou ingredienciou a takmer každý ich má v obľube v akejkoľvek podobe.

My vám ponúkame výborný recept na lahodné zapekané zemiaky so smotanovou omáčkou a syrom, ktoré sa ideálne hodia na večeru.

 

 

Vynikajúci recept na chutné zapekané zemiakové plátky z youtube kanála Yasemin Gotovit.

Potrebujeme:

5 zemiakov

100 g masla

2 PL hladkej múky

400 ml mlieka (2 poháre)

200 ml smotany na šľahanie (1 pohár)

1/2 ČL mletého čierneho korenia

2 ČL soli

100 g syra

petržlenovú vňať

 

 

Postup:

Zemiaky ošúpeme a umyjeme.

Nakrájame ich na tenšie plátky a vložíme na podnos.

 

 

Zemiakové plátky cez seba naukladáme do zapekacej formy (viď video).

Na panvici roztopíme maslo.

 

 

Pridáme múku a pri vysokej teplote miešame špachtľou 1-2 minúty.

Nalejeme mlieko a metličkou miešame, kým zmes nezhustne.

 

 

Pridáme smotanu a premiešame.

Do omáčky nasypeme čierne korenie, soľ a zamiešame.

 

 

Omáčku rozotrieme na zemiaky.

Formu prekryjeme alobalom.

 

 

Zemiaky vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 45 minút pri teplote 220°C.

 

 

Po uplynutí doby odstránime alobal.

Vrch posypeme nastrúhaným syrom.

 

 

Formu vložíme späť do rúry.

Pečieme ďalších 10 minút pri teplote 220°C.

 

 

Po upečení posypeme zapekané zemiaky nasekanou petržlenovou vňaťou.

Môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes