plny-hrniec_transparent_negativ.png

Táto polievka je taká dobrá, že ju pripravujem aspoň raz týždenne: Dokonca prekoná aj vývar!

Vždy som mal rád vývar, odkedy som sa však naučil recept na túto polievku, pripravujem ju často.

 

 

Je plná lahodnej zeleniny a ako stvorená na jar.

Preto každému odporúčam recept na zeleninovú polievku z portálu smakosze, ktorá je ešte lepšia ako vývar.

Táto zeleninová polievka je okrem vynikajúcej chuti aj skutočná vitamínová bomba.

Pripravujem ju s pórom, mrkvou, korením a zemiakmi. Polievka má jemnú chuť a najlepšie chutí hneď po uvarení.

Tento recept odporúčam každému.

Vitamínová bomba so skvelou chuťou

Domáca zeleninová polievka je bohatým zdrojom vitamínov a minerálov, ktorých presný obsah sa líši v závislosti od použitej zeleniny. Nájdeme v nej napríklad:

 

 

Vitamín A: Dôležitý pre zdravý zrak, imunitný systém a rast buniek. Vitamín E: Antioxidant, ktorý chráni bunky pred poškodením a podporuje zdravie srdca.

Vitamín K: Dôležitý pre zrážanie krvi a zdravie kostí.

Vitamíny rozpustné vo vode: Vitamín C: Antioxidant, ktorý podporuje imunitný systém a hojenie rán.

Vitamín B6: Dôležitý pre metabolizmus bielkovín a funkciu nervového systému.

Kyselina listová: Dôležitá pre zdravý vývoj plodu a prevenciu vrodených chýb.

krem vitamínov je domáca zeleninová polievka bohatým zdrojom minerálov, ako sú draslík, horčík, vápnik a železo. Tieto minerály sú dôležité pre rôzne funkcie organizmu, vrátane regulácie krvného tlaku, svalovej a nervovej funkcie a zdravia kostí.

Na jarnú zeleninovú polievku potrebujeme:

 

 

2 mrkvy

2 malé cibule

2 strúčiky cesnaku

2 papriky

1 pór

2 zemiaky

petržlenovú vňať

soľ

mleté čierne korenie

Voliteľné:

Ligurček

Pálivá paprika

Kôpor

Postup:

Prípravu polievky začneme nasekaním cibule a cesnaku.

Cibuľu s cesnakom osmažíme v hrnci na rastlinnom oleji.

Po chvíli pridáme nastrúhanú mrkvu a premiešame.

 

 

Pridáme nakrájanú papriku a pór.

Zalejeme vodou.

Po niekoľkých minútach pridáme na kocky nakrájané zemiaky.

Polievku varíme asi 20 minút.

Na záver dochutíme soľou a korením.

Pridáme petržlenovú vňať, premiešame a ihneď servírujeme.

 

 

Polievka bude výborne chutiť s čerstvým chlebom.

Polievka, ktorá chutí ako jar a má množstvo vitamínov

Túto jednoduchú, no veľmi chutnú polievku pripravíte rýchlo.

Tento recept odporúčame každému gurmánovi.

Tipy na ešte širšiu pestrosť chutí a zvýšenie obsahu vitamínov v domácej zeleninovej polievke:

Používajte rôzne druhy zeleniny, aby ste získali širokú škálu vitamínov a minerálov.

Pridajte do polievky bylinky a korenie, ktoré obsahujú aj zdraviu prospešné zlúčeniny.

Varte zeleninu len krátko, aby ste zachovali živiny.

Nepridávajte do polievky príliš soli, pretože môže zničiť niektoré vitamíny.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes