Zázračný páperový koláč valcuje internet: Vyzerá to ako obyčajná piškóta, počkajte však, keď rozkrojíte!

Pripravte si japonský páperový koláč, ktorý sa na internete teší obrovskej popularite. Ide doň len minimum múky a hoci sa nepripravuje žiaden krém ani náplň, vo vnútri je úžasne krémový.

Potrebujeme:

130 ml mlieka
100 g mascarpone
100 g masla
8 ks žĺtkov
60 gramov hl. múky
60 gramov kukuričného škrobu
13 ks bielkov
130 gramov cukru

Postup:

  1. V miske zmiešame smotanový syr a maslo, pridáme do mlieka. Všetky prísady musia byť izbovej teplote. Pri pomalom zahrievaní stále miešame. Postupne, jedno po druhom vmiešame žĺtky. Vymiešame homogénnu konzistenciu. Potom primiešame múku a škrob.Japonský tvarohový koláčJaponský tvarohový koláč
  2. Bielky vyšľaháme s cukrom až do pevného snehu, potom po malých porciách vmiešame ho žĺtkovej hmoty. Japonský tvarohový koláč
  3. Formu na pečenie vyložíme papierom na pečenie, na plech navrstvíme cesto a potom vložíme do väčšieho plechu s vriacou vodou.
  4. Vložte  do predhriatej rúry na 160 stupňov po dobu 25 minút, potom znížte teplotu na 140 stupňov a pečte ďalších 30 minút. Počas pečenia je prísne zakázané otvárať dvierka rúry, pretože koláč môže spadnúť.Japonský tvarohový koláč
  5. Nechajte dezert vychladnúť v rúre a potom nechajte v chladničke po dobu 4 – 5 hodín.Japonský tvarohový koláč
Uisťujeme vás, že z takého dezertu budete potešení.