Pripravte si japonský páperový koláč, ktorý sa na internete teší obrovskej popularite. Ide doň len minimum múky a hoci sa nepripravuje žiaden krém ani náplň, vo vnútri je úžasne krémový.
Potrebujeme:
- 130 ml mlieka
- 100 g mascarpone
- 100 g masla
- 8 ks žĺtkov
- 60 gramov hl. múky
- 60 gramov kukuričného škrobu
- 13 ks bielkov
- 130 gramov cukru
Postup:
- V miske zmiešame smotanový syr a maslo, pridáme do mlieka. Všetky prísady musia byť izbovej teplote. Pri pomalom zahrievaní stále miešame. Postupne, jedno po druhom vmiešame žĺtky. Vymiešame homogénnu konzistenciu. Potom primiešame múku a škrob.
- Bielky vyšľaháme s cukrom až do pevného snehu, potom po malých porciách vmiešame ho žĺtkovej hmoty.
- Formu na pečenie vyložíme papierom na pečenie, na plech navrstvíme cesto a potom vložíme do väčšieho plechu s vriacou vodou.
- Vložte do predhriatej rúry na 160 stupňov po dobu 25 minút, potom znížte teplotu na 140 stupňov a pečte ďalších 30 minút. Počas pečenia je prísne zakázané otvárať dvierka rúry, pretože koláč môže spadnúť.
- Nechajte dezert vychladnúť v rúre a potom nechajte v chladničke po dobu 4 – 5 hodín.
Uisťujeme vás, že z takého dezertu budete potešení.