Japonské zemiakové fašírky – vo vnútri sú krásne krémové: Rýchle a tak chutné, že ich nebude podávať len ako prílohu!

Veľmi rýchle a výnimočne chutné jedlo z obyčajných zemiakov. Zemiakové krokety môžete podávať ako prílohu aj ako hlavný chod, keď si chcete pripraviť
rýchlu večeru.

Potrebujeme:

6 zemiakov

1 lyžičku soli

150 g šunky, nakrájanej na kocky

100 g tvrdého syra nakrájaného na kocky

20 g nasekanej pažítky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

½ lyžičky čierneho korenia

1 šálka hladkej múky

1 šálka strúhanky

4 vajcia

300 ml oleja

Postup:

Zemiaky očistíme, nakrájame a uvaríme v 1 litri slanej vode domäkka. Scedíme rozmačkáme vidličkou, pridáme nasekanú šunku, syr, pažítku a premiešame.

Z hmoty formujeme fašírky, ktoré obaľujeme klasicky v torjobale a vyprážame v oleji dozlatista. Odstránime prebytočný olej pomocou servítky a podávame so zeleninou a obľúbenou omáčkou.