plny-hrniec_transparent_negativ.png

Japonské maslové buchty ako obláčik nadýchané: Tak jemné cesto som v živote nejedla – tajomstvo japonksých pekárov!

Vynikajúce domáce pečivo – Hokkaido buchty si zamiluje celá rodina, sú neskutočne jemné a lahodné.

Potrebujeme:

Na puding:

100 ml mlieka

20 g hl. múky

Na cesto:

160 ml teplého mlieka

2 lyžice cukor

7 g sušeného droždia (alebo 21 g čerstvého)

Múka hladká preosiatá 350 až 400 g

1 lyžička soli

1 vajce

1 polievková lyžica zmäknuté maslo

Puding

Na potretie:

1 vajce

Na náplň:

3-4 lyžice hnedý cukor alebo kr. cukor

0,5 lyžičky škorica

2 lyžice zmäknutého masla

Postup:

Najskôr si pripravíme puding, ktorý neskôr pridáme do cesta. Pripravíme ho jednoducho z mlieka a múky.

Múku s mliekom rozmiešame a dáme na plameň, za stáleho miešania uvaríme hustý puding, ktorý odložíme bokom a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Zatiaľ si pripravíme cesto.

Do teplého mlieka pridáme droždie a cukor, rozmiešame a kým vyjde kvások, do samostatnej misky si preosejeme múku, pridáme soľ, premiešame a pridáme aj vajce. Nakoniec pridáme aj kvások.

Pridáme aj vychladnutý puding a vymiešame ručne, alebo robota s nástavcami na miesenie cesta. Ručne cesto miešame asi 10 minút, pomocou robota 5 minút.

Keď je cesto zamiešané, pridáme roztopené maslo a pomocou nástavcov na cesto necháme miesiť 5 minút.

Vymiesené cesto zložíme do vymastenej misky, prikryjeme a necháme na teplom mieste kysnúť asi jeden a pol hodiny.

Vykysnuté cesto vyformujeme rukami na placku a rozdelíme na 8 častí.

Každú časť vytvarujeme do tvaru guličky a následne na pomúčenej doske rozvaľkáme.

Potreieme maslom zmiešaným s cukrom a škoricou, zrolujeme a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. prikryjeme a necháme ešte narásť.

Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri teplote 190 stupňov 20 minút – alebo dozlatista.

Video:

 

Najlepšie recepty na dnes