Japonské chlebové placky – cesto ako obláčik nadýchané: Na panvici sa takto krásne nafúknu!

Vynikajúce placky z chlebového cesta. Sú vynikajúce ako príloha aj samé osebe.

Na 6 kusov:

360 g hladkej múky s trochou prášku do pečiva (all purpose flour)

4 g soli (1/2 lyžičky)

250 g teplej vody (1 hrnček)

3 g sušeného droždia (1 lyžička)

12 g olivového oleja (1 lyžica)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postup:

Múku zmiešame so soľou, vo vode rozmiešame droždie, obe hmoty zmiešame a rukami vypracujeme jemné, hladké cesto. Prikryjeme pokrievkou a necháme 20 minút odpočívať.

O 20 minút pridáme olivový olej a premiesime po dobu 6-7 minút, kým cesto nie je jednotné. Zakryte a nechajte opäť odpočinúť asi 30 minút.

Potom z cesta vytlačte vzduch a na doske ho rozdeľte na 6 kusov.

Rozvaľkáme na placky, poprášime múkou a necháme ešte 5 minút.

Potom rozvaľkáme na tenkú placku, prikryjeme utierkou, fóliou a necháme ešte 30 minút stáť.

Potom opekáme na suchej panvici (ideálne liatinovej) z oboch strán, placka sa krásne nafúkne.