Táto roláda je taká fantastická, že na každej oslave má najväčší úspech. Keď sa krája, všetci na nej môžu oči nechať.
Potrebujeme:
160 g hladká múka
18 g škrob (kukuričný)
170 ml mlieko
125 ml olej
40 g kakao
8 kusov vajce
130 g kr. cukor
Krém:
300 g smotana na šľahanie
160 g kondenzované mlieko karamelové (môžete kúpiť hotové karamelové salko alebo ho doma prevariť)
Postup:
Do misky nalejte horúce mlieko, 110 ml oleja a dobre premiešajte strednou rýchlosťou, postupne pridávajte žĺtky jeden po druhom a po každom dobre premiešajte. Potom sa pridá 100 g hladkej múky a 18 g škrobu preosiateho a premiešame metličkou, aby sme získali jednotnú hmotu.
Rozdeľte cesto do dvoch misiek, pridajte do prvej misky 10 ml oleja a 25 g kakaa, dôkladne premiešajte. A do druhej misky pridajte 40 g múky a premiešajte. V inej miske vyšľahajte bielky so soľou, premiešajte, až kým nevznikne pena, potom postupne pridávajte cukor a miešajte, kým nezískate pevný sneh.
Polovica snehu sa vmieša do kakaového cesta a polovica do svetlého cesta. Nalejte svetlé cesto do plechu vystlaného papierom na pečenie (30 x 40 cm) a uhlaďte.
Potom kakaovú hmotu rovnomerne navrstvite na svetlé cesto, bez premiešavania vrstiev. Prejdite cez cesto rúčkou lyžice, aby ste urobili vzor na ceste. Potom vložte do rúry vyhriatej na 175 ° C na 20 minút.
Vyberte upečené cesto z rúry a položte ho na rošt, nechajte 10 minút vychladnúť, potom zrolujte s papierom na pečenie a zabaľte do utierky. Opatrne zložte papier na pečenie a cesto nechajte vychladnúť zabalený v uteráku.
Pripravíme si náplň. Smotanu na šľahanie začnite šľahať, keď trochu stuhne, pridajte karamalové salko, kakao a vyšľahajte. (Keď sa mi zdalo, že krém nie je dosť tuhý, všľahala som doň aj 1 pudingový prášok bez varenia na zahustenie).
Krém natrieme na roládu a zrolujeme.
Necháme vychladnúť a potom podávame. Pred podávaním posypeme kakaom.