Japonská roláda „Východ slnka“, jemná ako bavlnka: Keď sa krája, všetci na nej môžu oči nechať!

Táto roláda je taká fantastická, že na každej oslave má najväčší úspech. Keď sa krája, všetci na nej môžu oči nechať.

Potrebujeme:

160 g hladká múka

18 g škrob (kukuričný)

170 ml mlieko

125 ml olej

40 g kakao

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

8 kusov vajce

130 g kr. cukor

Krém:

300 g smotana na šľahanie

160 g kondenzované mlieko karamelové (môžete kúpiť hotové karamelové salko alebo ho doma prevariť)

Postup:

Do misky nalejte horúce mlieko, 110 ml oleja a dobre premiešajte strednou rýchlosťou, postupne pridávajte žĺtky jeden po druhom a po každom dobre premiešajte. Potom sa pridá 100 g hladkej múky a 18 g škrobu preosiateho a premiešame metličkou, aby sme získali jednotnú hmotu.

Rozdeľte cesto do dvoch misiek, pridajte do prvej misky 10 ml oleja a 25 g kakaa, dôkladne premiešajte. A do druhej misky pridajte 40 g múky a premiešajte. V inej miske vyšľahajte bielky so soľou, premiešajte, až kým nevznikne pena, potom postupne pridávajte cukor a miešajte, kým nezískate pevný sneh.

Polovica snehu sa vmieša do kakaového cesta a polovica do svetlého cesta. Nalejte svetlé cesto do plechu vystlaného papierom na pečenie (30 x 40 cm) a uhlaďte.

Potom kakaovú hmotu rovnomerne navrstvite na svetlé cesto, bez premiešavania vrstiev. Prejdite cez cesto rúčkou lyžice, aby ste urobili vzor na ceste. Potom vložte do rúry vyhriatej na 175 ° C na 20 minút.

Vyberte upečené cesto z rúry a položte ho na rošt, nechajte 10 minút vychladnúť, potom zrolujte s papierom na pečenie a zabaľte do utierky. Opatrne zložte papier na pečenie a cesto nechajte vychladnúť zabalený v uteráku.

Pripravíme si náplň. Smotanu na šľahanie začnite šľahať, keď trochu stuhne, pridajte karamalové salko, kakao a vyšľahajte. (Keď sa mi zdalo, že krém nie je dosť tuhý, všľahala som doň aj 1 pudingový prášok bez varenia na zahustenie).

Krém natrieme na roládu a zrolujeme.

Necháme vychladnúť a potom podávame. Pred podávaním posypeme kakaom.