plny-hrniec_transparent_negativ.png

Japonská piškóta – neskutočne jemná, krémová a vnútri samá bublinka: Chutí ako fantastický zákusok a pritom žiaden krém!

Výborná piškóta z krémového syra, ktorú viete pripraviť namiesto zložitých zákuskov. Na túto piškótu netreba už ani krém, je fantastická!

Výborná piškóta z krémového syra, ktorú viete pripraviť namiesto zložitých zákuskov. Na túto piškótu netreba už ani krém, je fantastická!

Potrebujeme:

140 g cukru krupica
6 bielkov
6 žĺtkov
50 g masla
250 g krémového smotanového syra
100 ml čerstvého mlieka
1 lyžica citrónovej šťavy
60 g hladkej múky
20 g škrobu
1/4 lyžičky soli

Postup:

Vo vodnom kúpeli rozpustite krémový syr, maslo a mlieko. Zmes nechajte vychladnúť. Vmiešajte múku, škrob, žĺtky, citrónovú šťavu a dobre premiešajte.

Vyšľahajte bielky do peny, pridajte cukor a šľahajte, až sa vytvorí sneh.

Sneh pridajte k zmesi so žĺtkami a dobre premiešajte.

Ak použijete tortovú formu s priemerom 20 cm, odporúčam nastrihať dva pruhy papiera na pečenie, ktoré budú o niečo vyššie ako forma, a vyložiť nimi obvod – piškóta totiž trochu povyskočí a mohlo by z formy utiecť … Cez okraje formy (alebo papiera na pečenie) odporúčam prehodiť kus alobalu – torta má tendenciu nadmerne hnednúť. Alobal stačí odklopiť tak 10 minút pred koncom doby pečenia. Ja som na pečenie použila formu podlhovastú (10 x 20 cm).

Tortu pečte vo vodnom kúpeli 70 minút na 160 ° C. (Pozor! Treba vyskúšať špajdľou, či je torta už upečená – ja som napríklad musela ešte 15 minút pridať.

Takto vyzerá v reze.

Najlepšie recepty na dnes