plny-hrniec_transparent_negativ.png

Cesto na Japonské buchty vám narastie 3-krát: Preto sú tak neuveriteľne mäkké – kumšt japonských pekárov je úžasný!

Sladké bunky japonské buchty, ktorých tajomstvo spočíva v tom, že mlieko a múka sa najskôr uvaria na puding a následne sa z nich robí cesto. Je to celkom iný postup, na aký sme zvyknutí, no výsledok stojí za to!

Potrebujeme:

260 ml mlieka

370 g hl. múka

6 lyžíc práškový cukor

1 lyžička sušené droždie (7 g)

2 vajcia

1 lyžička soli

3 lyžice masla

1/2 lyžičky škorice

Postup:

Premiešame 100 ml mlieka a 20 g múky v miske, až kým nezískame hladkú zmes. Preložíme na stredný plameň a miešame, kým zmes nebude mať konzistenciu pripomínajúcu puding. Necháme vychladnúť.

Počas tejto doby pripravíme kvások z droždia. Zmiešame droždie so zvyšným teplým mliekom a 2 lyžicami cukru, necháme vyjsť kvások (10-15 minút).

Primiešame zvyšnú múku, soľ a premiešame. Potom pridáme vajcia izbovej teploty a kvások.

Cesto miešame šľahačom (5 minút) alebo s rukami (10 minút). Potom pridáme 1 polievkovú lyžica masla a miesime, aby sa dosiahla homogénna zmes. Cesto by malo byť pružné a nelepivé na ruky.

Nechajte podkysnúť  vo vymastenej miske asi hodinu. Cesto by sa malo zdvojnásobiť.

Zmiešajte škoricu s cukrom a rozpustíme 2 lyžice masla.

Vykysnuté cesto a trochu premiesime na stole a roztiahneme (prípadne rozvaľkáme), aby sme záskali hrubšiu placku. Nakrájajte  na 8 rovnakých častí – štvorcov.

Každý štvorec potrieme maslom, posypeme škoricovou zmesou a zložíme okraje smerom cez náplň. Uložíme do vymastenej formy jednu buchtu vedľa druhej, prikryjeme a necháme 1 hodinu odpočívať na teplom mieste.

Potrieme vajíčkom, vložíme do vyhriatej rúry na 190 stupňov a pečieme po dobu 20 minút.

Keď sú buchty pripravené, odstráňte z formy a presuňte na mriežku, aby buchty vychladli.

zdroj: sovkusom

Najlepšie recepty na dnes