Iba JEDNA prísada a výsledok ako z reštaurácie: Recept na japonksú omeletu, ktorá je jemná ako obláčik!

Recept na túto omeletu som našla na youtube a je naozaj fantastická – doslova ako obláčik a chutí výborne.

Potrebujeme:

5 vajec

Na dotiahnutie chute:

soľ

1 polievková lyžica cukru

Maslo na pečenie

...

Postup:

Rozdelíme si bielky a žĺtky.

Do oboch misiek pridáme štipku soli.

Bielky si vyšľaháme na sneh a počas šľahania vmiešame cukor.

Žĺtky si vymiešame vidličkou, rovnako pridáme trochu cukru.

Teraz ideme na samotné pečenie.

Na panvici si rozpustíme trochu masla a nalejeme žĺtkovú zmes.

Keď zmes stuhne (otestujeme rukou), pridáme sneh a rozložíme po povrchu panvice.

Prikryjeme pokrievkou a necháme zapiecť 5 minút.

Môžeme servírovať!

Video postup: