plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jánošík (zemiaková placka inak)

Fantastická pochúťka, ktorú možno poznáte ešte zo svojo detstva. Ja si ju pamätám ešte zo základnej školy a vždy po tomto recepte sihanem, keď potrebujem niečo rýchle a chutné ukuchtiť na obed. Netreba vám ani múku, tieto placky vám určite zachutia!

Fantastická pochúťka, ktorú možno poznáte ešte zo svojo detstva. Ja si ju pamätám ešte zo základnej školy a vždy po tomto recepte sihnem, keď potrebujem niečo rýchle a chutné ukuchtiť na obed. Netreba vám ani múku, tieto placky vám určite zachutia!

Potrebujeme:

surové zemiaky

vajcia

saláma

cibuľka

strúhaný syr

soľ a korenie olej

Postup:

Zemiaky očistíme a nahrubo nastrúhame – zo zemiakov si na rozpálenom oleji vyformujeme placku. Placku netreba soliť ani koreniť, až neskôr. Keď je placka z jednej strany opečená, obrátime ju a potom v strede urobíme otvor (placku doslova rozrthneme v strede) a do stredu potom rozklepneme 1 vajce.

Až teraz osoliť, okoreniť, pridať nakrájanú salámu, cibuľku a strúhaný syr.

Opečieme z druhej strany a Jánošík je hotový.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes