Jánošík – rýchla, chutná a nenáročná večera: Obľúbená pochúťka pre deti aj dospelých!

Ak ste dostali chuť na niečo výnimočné a zároveň jednoduché, tak máme pre vás ideálny tip.

Dostaňte zemiakové placky ešte o chutnejšiu úroveň vyššie, tento starý recept je totižto ešte chutnejší!

 

 

Jednoduchý recept na obľúbeného Jánošíka z youtube.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

1 zemiak

2 cherry rajčiny

1/2 cibule

petržlenovú vňať

šunku alebo slaninku

2 vajcia

soľ

korenie

tvrdý syr

Na vysmážanie:

rastlinný olej

Postup:

Zemiaky si umyjeme a ošúpeme.

 

 

Na začiatku do taniera najemno nastrúhame zemiak.

Potom nakrájame rajčiny, cibuľu a petržlenovú vňať.

Pridáme aj nadrobno nakrájanú šunku.

 

 

Do misky rozbijeme vajíčka, pridáme soľ, korenie.

Vidličkou spolu rozšľaháme.

Na panvicu na sporáku nalejeme olej.

Uprostred si rozložíme nastrúhaný zemiak.

Roztiahneme ho na placku.

 

 

Placku osmažíme z oboch strán dozlatista.

Nalejeme pripravené rozšľahané vajcia.

Potom nasypeme šunku, rajčiny, vňať a cibuľu.

Prekryjeme pokrievkou.

Zmiernime plameň pod panvicou.

 

 

Ďalej posypeme nahrubo nastrúhaným syrom.

Opäť prekryjeme pokrievkou.

Počkáme, kým sa syr neroztopí.

Chutné jedlo je hotové a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay