plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nesmrteľné JAMES BOND rezy: Keď dáte na stôl tento zákusok, na ostatné dezerty sa v momente zabudne!

Jednoducho zákusok ako má byť, ktrémová bomba na víkendové maškrtenie!

Výborný zákusok, ktorý som sa naučila na stáži v Nemecku.

 

 

Je lahodný, nadýchaný a vďaka broskyniam aj úžasne šťavnatý.

Jednoducho zákusok ako má byť!

Potrebujeme:

Na cesto:

250 g práškového cukru

1 bal. vanilkového cukru

4 vajcia

 

 

100 ml oleja

100 ml vlažnej vody

250 g hladkej múky

½ bal. prášku do pečiva

2 lyžice kakaa

Na krém:

 

 

2 menšie plechovky broskýň

2 bal. smotany na šľahanie

2 bal. vanilkového pudingu bez varenia (Creme Ole)

Na vrch:

Čokoládové hoblinky

Postup:

Pripravíme si hlbší plech na pečenie.

 

 

Rúru nastavíme na 180 stupňov.

Vajcia ušľaháme s oboma druhmi cukru do nadýchanej hmoty a následne vmiešame aj olej a vodu.

Nakoniec pridáme aj sypké prísady, ktoré postupne vmiešame do cesta.

 

 

Plech na pečenie vyložíme papierom a nalejeme naň cesto.

Pečieme 15-20 minút vo vyhriatej rúre.

Broskyne scedené zo šťavy rozmixujeme na pyré a vmiešame doň pudingový prášok.

 

 

Zo smotany ušľaháme šľahačku a vmiešame do nej opatrne aj oranžové pyré.

Krém navrstvíme na povrch upečeného a vychladnutého cesta.

Zhladíme a posypeme čokoládovými hoblinkami.

 

 

Dáme do chladničky stuhnúť a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes