plny-hrniec_transparent_negativ.png

Keby vám nepoviem, že v ňom nie je cukor, vôbec by ste to nepoznali: Jahodový vrstvený pohár, zdravý a neskutočne dobrý!

Fantastický dezert úplne bez cukru. Zdravý a nesmierne chutný, odporúčam ho úplne každému a navyše, pripravíte ho úplne jednoducho.

Fantastický dezert úplne bez cukru. Zdravý a nesmierne chutný, odporúčam ho úplne každému a navyše, pripravíte ho úplne jednoducho.

Potrebujeme:

500 g jemného tvarohu

2 zrelé banány

3 lyžičky medu

300 g jahôd + zopár navyše na ozdobu

1 bal. vanilkového pudingu

2 tégliky kyslej smotany + med na odladenie

1 lyžičku vanilkovej arómy

Postup:

Jahody si nakrájame a dáme rozvariť do hrnca s hrubším dnom. Keď sú jahody rozvarené, pridáme pudingový prášok a uvaríme hustejšiu jahodovú zmes.

Tvaroh dáme do mixéra spolu s medom a banánmi. Kyslú smotanu si osladíme medom a primiešame aj vanilkovú arómu.

Do misy navrstvíme najskôr tvarohový krém, potom kyslú smotanu, jahodovú zmes a aj kúsky čerstvých jahôd. Takto opakujeme vrstvenie, kým neminieme všetky prísady.

Môžeme odzobiť šľahačkou a čerstvými jahodami, podávame vychladené.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes