plny-hrniec_transparent_negativ.png

Ak máte doma jahody, túto 5-minútovú nepečenú pochúťku si ľahko pripravíte: DOBROTA lepšia ako nanuková torta!

Keď nemáme čas piecť, ale chceme si pripraviť niečo sladké, prídu nám vhod jednoduché nápady na koláčiky.

 

 

Tento nepečený jahodový koláč je skvelou voľbou, ak chcete pripraviť krémový dezert.

5 minút práce, potom stačí dať do chladničky a čoskoro ho môžeme ponúknuť.

Skvelý recept sme našli na stránke KETKES Kitchen.

 

 

Potrebujeme:

dlhé piškóty,

50 ml mlieka,

300 ml šľahačky

500 g jahodového jogurtu

250 g mascarpone

Cukor alebo iné sladidlo podľa chuti

Ďalej:

250 g jahôd alebo iného ovocia

Voliteľné:

Uvarená káva alebo jahodový džús na zvlhčenie piškót

Postup:

Pripravíme si vhodnú misu na prípravu dezertu.

Dlhé piškóty uložíme na dno misy tak, aby pokrývali celý povrch.

 

 

Na krém si vyšľaháme smotanu na šľahačku.

Osladíme podľa chuti.

Ak nechcete používať cukor, môžete zvoliť med alebo iné alternatívne sladidlo.

 

 

Šľahačku nevyšľaháme celkom dotuha, pretože po pripadaní ostatných prísad sa ešte krátko prešľahá.

Do šľahačky teraz pridáme jahodový jogurt a mascarpone.

Vyšľaháme na jednotný krém.

 

 

Piškóty v mise teraz pokropíme mliekom.

Okrem mlieka môžete použiť aj uvarenú kávu alebo jahodový džús.

Na piškóty navrstvíme krém.

Uhladíme.

 

 

Jahody, alebo iné ovocie si umyjeme a očistíme.

Prekrojíme na polovice.

Ovocie uložíme na vrch krému.

 

 

Dáme vychladiť.

Potom môžeme servírovať.

 

 

Ako alternatívu môžeme zvoliť aj prípravu dezertu v dezertných pohároch.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes