plny-hrniec_transparent_negativ.png

BOMBOVÝ jahodový mascarpone dezert s lahodnou chuťou: Pripravený je za menej ako 10 minút!

Hľadáte inšpiráciu na super jahodový dezert?

Zabudnite na zdĺhavé recepty a skúste tento super-rýchly jahodový pohár.

 

 

Mascarpone krém, biela čokoláda a šťavnaté sladučké jahody sú presne to, čo potrebujeme počas teplého jarného dňa.

Ak chcete poháre ešte ozvláštniť, neváhajte a pripravte malé vylepšenie.

Ozdobte ich šľahačkou vyšľahnou spolu so strúhaným kokosom – je to skutočne vynikajúca sladká dobrota.

 

 

Potrebujeme:

25 dkg mascarpone

0,5 kg bielej čokolády

2-2,5 dl smotany na šľahanie

10 dkg práškového cukru

40 dkg jahôd

Voliteľné (na ešte lepšiu chuť):

Šľahačka

Strúhaný kokos

Postup:

Biela čokoláda sa roztopí cez vodnú paru.

 

 

Mascarpone zmiešajte s polovicou práškového cukru.

Pridajte bielu čokoládu.

 

 

Zo smotany vyšľaháme šľahačku.

Vmiešame do mascarpone-čokoládovej hmoty.

 

 

Polovicu jahôd roztlačte vidličkou.

Polovica jahôd sa zmieša so zvyšným práškovým cukrom.

Druhú polovicu jahôd nakrájajte napoly.

 

 

Navrstvite do pohára jahody.

Potom krém, jahody s cukrom a vrstvenie opakujte.

Uložte do chladničky.

 

 

Nakoniec môžeme ozdobiť ešte šľahačkou zmiešamou so strúhaným kokosom – je to naozaj výborné vylepšenie.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes