plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jahody len uložím do formy, zalejem cestom a pečiem takto celú sezónu: Úžasná RÝCHLOVKA z jahôd, príprava zaberie minútku!

Rýchly a jednoduchý recept na voňavý jahodový koláč, ktorý je perfektný na raňajky, ku kávičke, alebo ako osviežujúci dezert na piknik.

 

 

Príprava je úplne jednoduchá, jahody len umyjeme, osušíme a uložíme do formy.

Potom už len stačí naliať cesto a dať piecť.

Vynikajúci a rýchly dezert je na svete.

Potrebujeme:

Množstvo na formu s priemerom 22 cm

200 g hladkej múky

80 g slnečnicového oleja

70 g kryštálového cukru

90 ml mlieka

2 vajcia

10 g citrónovej šťavy

citrónovú kôru

 

 

5 g kypriaceho prášku do pečiva

štipku soli

jahody

Na ozdobu

Mandľové lupienky

Na posypanie:

Práškový cukor

Postup:

Dno formy pokryjeme papierom na pečenie.

Jahody si umyjeme.

 

 

Potom zbavíme stopiek – ak sú jahody veľké, môžeme ich prekrojiť na polovice.

Naukladáme na dno formy.

Vajíčka si vyšľaháme s cukrom do peny.

 

 

Pridáme štipku soli, kypriaci prášok a znovu vyšľaháme.

Potom postupne zašľahávame a mlieko.

Nakoniec preosiatu múku.

 

 

Následne zašľaháme olej.

Pridáme citrónovú kôru, aj šťavu.

 

 

Cesto vylejeme na jahody.

Uhladíme.

 

 

pečieme v predhriatej rúre pri teplote 165 °C asi 50 minút.

Koláč necháme úplne vychladnúť.

Môžeme posypať opraženými mandľovými lupienkami.

 

 

Nakoniec posypeme práškovým cukrom.

Nakrájame a podávame.

Prajeme dobrú chuť!:-)

Videonávod nájdete TU

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes