Milujem všetky jahodové dezerty, ale táto bublanina z hrnčeka je moja najobľúbenejšia.
Môžete ju prirpaviť s akýmkoľvek ovocím, je zakaždým vynikajúca.
Jogurt v ceste spôsobí, že piškóta je oveľa jemnešia, doslova sa rozpadá na jazyku.
Potrebujeme:
4 vajcia
2 hrnčeky kryštálového cukru
1 hrnček oleja
3 hrnčeky polohrubej múky
50 ml mlieka
1 jogurt – 150 g
1 bal. kypriaci prášok do pečiva
1 vanilkový cukor
hrnček = 2,5 dl
Ovocie (voliteľné):
Jahody
Čučoriedky
Černice
Maliny
Marhule
Plech:
Veľkosť 36 x 25 cm.
Poznámka:
Môžete použiť čerstvé aj konzervované ovocie, v prípade konzervovaného ovocia odporúčam ubrať cukor v ceste.
Postup:
Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny.
Pridáme olej, postupne jogurt a mlieko.
Poriadne prešľaháme.
Nakoniec vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Dôkladne premiešame.
Vyšľahané cesto si nalejeme na vymastený a múkou posypaný plech.
Prípadne môžete použiť vyložený papierom na pečenie.
Ovocie si umyjeme a podľa potreby nakrájame.
Na cesto rovnomerne rozložíme jahody alebo iné ovocie podľa chuti.
Koláč vložíme do vyhriatej rúry.
Pečieme pri teplote 180°C asi 35-40 minút.
Pred podávaním môžeme poprášiť cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)