Jahodový koláč s jogurtom

Milujem všetky jahodové dezerty, ale táto bublanina z hrnčeka je moja najobľúbenejšia.

 

 

Môžete ju prirpaviť s akýmkoľvek ovocím, je zakaždým vynikajúca.

Jogurt v ceste spôsobí, že piškóta je oveľa jemnešia, doslova sa rozpadá na jazyku.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

4 vajcia

2 hrnčeky kryštálového cukru

1 hrnček oleja

3 hrnčeky polohrubej múky

50 ml mlieka

1 jogurt – 150 g

1 bal. kypriaci prášok do pečiva

1 vanilkový cukor

hrnček  = 2,5 dl

Ovocie (voliteľné):

Jahody

Čučoriedky

Černice

Maliny

Marhule

Plech:

Veľkosť 36 x 25 cm.

Poznámka:

Môžete použiť čerstvé aj konzervované ovocie, v prípade konzervovaného ovocia odporúčam ubrať cukor v ceste.

Postup:

Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny.

 

 

Pridáme olej, postupne jogurt a mlieko.

Poriadne prešľaháme.

Nakoniec vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva.

 

 

Dôkladne premiešame.

Vyšľahané cesto si nalejeme na vymastený a múkou posypaný plech.

Prípadne môžete použiť vyložený papierom na pečenie.

 

 

Ovocie si umyjeme a podľa potreby nakrájame.

Na cesto rovnomerne rozložíme jahody alebo iné ovocie podľa chuti.

 

 

Koláč vložíme do vyhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 180°C asi 35-40 minút.

Pred podávaním môžeme poprášiť cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay