plny-hrniec_transparent_negativ.png

Len jahody, cukor a citrónová šťava: Najjednoduchší postup na džem a výborný výsledok!

Výborný jahodový džem podľa návodu z youtube, na ktorý nepotrebujete žiadne želírovacie zložky.

Jednoduchý a výborný!

Potrebujeme:

1 kg čerstvých jahôd

200 g kryštálového cukru

citrónovú šťavu podľa chuti

TIP: Ak chcete pripraviť džem z 2 kg jahôd, použite 400 – 500 g cukru. 

Postup:

1. Jahody si dôkladne umyjeme.

Odstopkujeme a tie väčšie môžeme prekrojiť na menšie kúsky.

2. Vložíme ich do hrnca.

Nalejeme citrónovú šťavu podľa chuti a zasypeme kryštálovým cukrom.

3. Za občasného premiešania necháme 20 – 30 minút stáť.

Za túto dobu  jahody pustili šťavu.

4. Potom dáme hrniec na sporák a za stáleho miešania privedieme do varu.

5. Varíme tak, aby obsah hrnca bublal a miešame.

6. Džem varíme kým nezhustne a potom urobím test na tanieriku.

Nakvapkáme trochu džemu a keď po vychladnutí zhustne, je hotový.

7. Nalejeme ho do sterilizovaných pohárov.

Uzavrieme sterilizovanými viečkami a necháme vychladnúť.

Prajeme dobrú chuť!

VIDEONÁVOD

 

Najlepšie recepty na dnes