Božský jahodový džem: Hotový je za 10 minút a je úplne BEZ KONZERVANTOV!

Džem je výbornou pochutinou na raňajky, na večeru, ale aj do dezertov.

 

 

Žiaľ, džemy v obchode už nie sú zo 100% ovocia, ako boli tie od babky z vlastnej záhradky.

A preto je na čase prevziať štafetu a pripraviť si vlastné chutné domáce džemy.

...

Napríklad zo sladučkej úrody jahôd.

 

 

Vyskúšajte tento jednoduchý a chutný recept na džem podľa portálu blikkruzs.

Potrebujeme:

700 g jahôd

150 g hnedého cukru

1 PL čerstvo vylisovanej citrónovej šťavy

1 balíček vanilkového cukru

Postup:

Jahody si umyte.

Odstráňte stopky. 

 

 

Vložte ich do veľkého hrnca.

Zasypte ich cukrom. 

 

 

Následne ich prikryte pokrievkou.

Nechajte prevariť. 

 

 

Po zohriati ich niekoľkokrát premiešajte, kým sa nevytvorí biela pena.

Miešajte maximálne 10 minút.

Potom odstavte z ohňa. 

 

 

Pridajte citrónovú šťavu a vanilkový cukor.

Potom dôkladne premiešajte.

 

 

Navrstvite do sterilizovaných pohárov.

Uzavrite a skladujte v chladničke. 

Skladovanie:

 

 

Čestvo pripravený džem vydrží v chladničke 2 týždne.

Dá sa aj mraziť a v takom prípade vydrží aj 1 rok. Spotrebujte ho však do 1 týždňa po rozmrazení.

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay