plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nesmierne lahodný jahodový cheesecake: Každý, kto ho vyskúšal, si ho nevedel vynachváliť!

Tento jahodový cheesecake krásne vyzerá a ešte lepšie chutí. Vynikajúce osvieženie počas horúcich dní a keď ho raz ochutnáte, budete ho milovať!

Tento jahodový cheesecake krásne vyzerá a ešte lepšie chutí. Vynikajúce osvieženie počas horúcich dní a keď ho raz ochutnáte, budete ho milovať!

Potrebujeme:

Na cesto:

250 g maslových sušienok

80 ml rozpusteného masla

Na krém:

500 g tvarohu

300 g smotanového syra typu mascarpone

200 ml šľahačkovej smotany

200 g cukru

2 PL hladkej múky

1 PL kukuričného škrobu

vanilkovú arómu

3 vajcia

Na zdobenie:

čerstvé jahody alebo iné ovocie

2 balíčky želatíny

Postup:

Sušienky si rozmixujeme na prášok a pridáme rozpustené maslo.

Vymiešame pomocou mixéra na kompaktnú hmotu.

Zoberieme si tortovú formu s priemerom 26 cm a na dno navrstvíme a pritlačíme sušienkovú hmotu.

youtube.com

Teraz si pripravíme krém. Do väčšej misy si dáme tvaroh, krémový smotanový syr (mascarpone), smotanu, cukor, kukuričný škrob, múku a všetko vyšľaháme na hladkú hmotu.

Potom zašľaháme vajcia.

Krém rovnomerne navrstvíme na sušienkové cesto a tortovú formu obalím z vonkajšej strany alobalom.

youtube.com

Pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 160 °C asi 45 minút.

Medzitým si umyjeme jahody, zbavíme ich stopiek a nakrájame na polovice. Keď je cheesecake upečený, naukladáme ich navrch. 

youtube.com

Želatínu si pripravíme podľa návodu a nalejeme navrch.

Necháme stuhnúť a potom opatrne odstránime bočný diel tortovej formy. Nakrájame a podávame.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube

Najlepšie recepty na dnes