Tento jahodový cheesecake krásne vyzerá a ešte lepšie chutí. Vynikajúce osvieženie počas horúcich dní a keď ho raz ochutnáte, budete ho milovať!
Potrebujeme:
Na cesto:
250 g maslových sušienok
80 ml rozpusteného masla
Na krém:
500 g tvarohu
300 g smotanového syra typu mascarpone
200 ml šľahačkovej smotany
200 g cukru
2 PL hladkej múky
1 PL kukuričného škrobu
vanilkovú arómu
3 vajcia
Na zdobenie:
čerstvé jahody alebo iné ovocie
2 balíčky želatíny
Postup:
Sušienky si rozmixujeme na prášok a pridáme rozpustené maslo.
Vymiešame pomocou mixéra na kompaktnú hmotu.
Zoberieme si tortovú formu s priemerom 26 cm a na dno navrstvíme a pritlačíme sušienkovú hmotu.
Teraz si pripravíme krém. Do väčšej misy si dáme tvaroh, krémový smotanový syr (mascarpone), smotanu, cukor, kukuričný škrob, múku a všetko vyšľaháme na hladkú hmotu.
Potom zašľaháme vajcia.
Krém rovnomerne navrstvíme na sušienkové cesto a tortovú formu obalím z vonkajšej strany alobalom.
Pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 160 °C asi 45 minút.
Medzitým si umyjeme jahody, zbavíme ich stopiek a nakrájame na polovice. Keď je cheesecake upečený, naukladáme ich navrch.
Želatínu si pripravíme podľa návodu a nalejeme navrch.
Necháme stuhnúť a potom opatrne odstránime bočný diel tortovej formy. Nakrájame a podávame.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: