plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jahodový blesk: Úžasne lahodný koláč s ovocím a nadýchanou piškótou, pripravíte ho len za 5 minút!

Mliečny koláč s jahodami je veľmi jemný a chutný a zároveň sa ľahko pripravuje!

 

Tento dezert je tak jednoduchý a výborný, že ho budete robiť pravideľne.

Ja ho robím nielen s jahodami, ale aj s malinami, broskyňami a marhuľami.

Nech skúsite akékoľvek ovocie, výsledok je zakaždým vynikajúci.

 

 

Potrebujeme:

múka hladká – 290 – 300 g;

mlieko – 200 g (ml);

rastlinný olej – 120 g (ml);

vajcia – 2 ks;

prášok do pečiva – 2 lyžičky;

vanilkový cukor – 10 g;

cukor kr. – 180 g;

akékoľvek ovocie;

Priemer formy je 22-24 cm.

Voliteľné:

 

 

jahody

maliny

černice

ríbezle

broskyňe

marhule

Postup:

Oba cukry vyšľaháme s vajciami do peny.

 

 

 

Pridáme mlieko, olej.

Premiešame.

 

 

Nakoniec pridáme sypké prísady:

preosiatu múku a prášok do pečiva.

Šľahačom vymiešame jednotné cesto.

 

 

Navrstvíme do vymastenej a zľahka múkou vysypanej misy.

Do cesta vtlačíme celé jahody.

 

 

Prípadne môžete jahody vmiešať priamo do cesta.

Takto pripravený plech vložíme do vyhriatej rúry.

 

 

Pečieme približne 35 minút pri teplote 180 stupňov.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes