plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jahodový blesk: Na dno formy rozložte jahody, zalejte cestom a dajte piecť – najobľúbenejší koláč celej sezóny, o 5 minút sa pečie!

Chuť sladkého ovocia v lete nemôže chýbať. Užite si ju aj vy naplno, s týmto lahodným receptom pochádzajúcim z francúzska s pôvodným názvom Clafoutis. Jeho príprava je taká jednoduchá, že ju pokojne zvládne aj začiatočník.

Chuť sladkého ovocia v lete nemôže chýbať. Užite si ju aj vy naplno, s týmto lahodným receptom pochádzajúcim z francúzska s pôvodným názvom Clafoutis. Jeho príprava je taká jednoduchá, že ju pokojne zvládne aj začiatočník.

Potrebujeme:

500 g čerstvých alebo mrazených jahôd

100 g hladkej múky

60 g práškového cukru

Štipku soli

200 ml mlieka

4 vajcia

50 g masla

Postup:

V samostatnej miske zmiešame múku, cukor a soľ, postupne pridáme mlieko a vymiešame zmes bez hrudiek. Po jednom do cesta vmiešame vajíčka a rozpustené maslo.  Vymiešame jednotné riedke cesto.

Formu na pečenie vymastíme maslom a na spodok uložíme ovocie. Zalejeme cestom, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov 15-20 minút, potom teplotu znížime na 180 stupňov 30-40 minút.

  

Podávame posypané práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: takprosto

Najlepšie recepty na dnes