Jahodové tiramisu „BAILEYS“: Jemný a neskutočne chutný jahodový dezert, ktorý vás očarí!

Nenáročný a rýchly recept na tradičnú a obľúbenú lahôdku.

Tiramisu už inak nepripravujem a najväčšej obľube sa teší hlavne u detí.

 

 

Vynikajúci recept z portálu haps na famózne jahodové tiramisu.

...

Potrebujeme:

200 ml Baileys

200 g piškót

2 žĺtky

2 bielky

75 g práškového cukru

250 g mascarpone

250 g smotanového syra Philadelphia

2 ČL citrónovej šťavy

500 g jahôd

mätu

Postup:

Žĺtky vyšľaháme s cukrom.

 

 

Pridáme mascarpone a dobre premiešame.

Nakoniec vmiešame aj smotanový syr a citrónovú šťavu.

Šľaháme do hladka.

 

 

V miske vyšľaháme vaječný bielok.

Potom ho jemne primiešame do zmesi, aby pena nestratila nadýchanosť.

Jahody si dobre umyjeme, zbavíme stopiek.

Anakrájame ich na plátky.

 

 

Ak použijete mrazené ovocie, sceďte ho v sitku, inak piškóty úplne navlhnú.

Na dno sklenenej obdĺžnikovej misky poukladáme vrstvu piškót, ktoré sme namočili v Baileys-e.

 

 

Na piškóty pridáme ovocie.

Potom natrieme mascarpone.

Pridáme ďalšiu vrstvu piškót.

A celý postup zopakujeme.

 

 

Dezert vložíme na pár hodín do chladničky.

Pred servírovaním lahôdku ozdobíme mätou.

 

 

Dobrú chuť!

 

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay