Nenáročný a rýchly recept na tradičnú a obľúbenú lahôdku.
Tiramisu už inak nepripravujem a najväčšej obľube sa teší hlavne u detí.
Vynikajúci recept z portálu haps na famózne jahodové tiramisu.
Potrebujeme:
200 ml Baileys
200 g piškót
2 žĺtky
2 bielky
75 g práškového cukru
250 g mascarpone
250 g smotanového syra Philadelphia
2 ČL citrónovej šťavy
500 g jahôd
mätu
Postup:
Žĺtky vyšľaháme s cukrom.
Pridáme mascarpone a dobre premiešame.
Nakoniec vmiešame aj smotanový syr a citrónovú šťavu.
Šľaháme do hladka.
V miske vyšľaháme vaječný bielok.
Potom ho jemne primiešame do zmesi, aby pena nestratila nadýchanosť.
Jahody si dobre umyjeme, zbavíme stopiek.
Anakrájame ich na plátky.
Ak použijete mrazené ovocie, sceďte ho v sitku, inak piškóty úplne navlhnú.
Na dno sklenenej obdĺžnikovej misky poukladáme vrstvu piškót, ktoré sme namočili v Baileys-e.
Na piškóty pridáme ovocie.
Potom natrieme mascarpone.
Pridáme ďalšiu vrstvu piškót.
A celý postup zopakujeme.
Dezert vložíme na pár hodín do chladničky.
Pred servírovaním lahôdku ozdobíme mätou.
Dobrú chuť!