Zabudnite na klasické Tiramisu: Táto jahodová verzia je ešte 100-krát lepšia a všetci pýtajú recept!

Tento fantastický jahodový dezert podľa receptu z youtube bude zbožňovať celá rodina. Je lepší ako tiramisu a na leto ako stvorený!

Potrebujeme:

Na jahodovú marmeládu:

500 g jahodového pyré

180 g kryštálového cukru

Na korpus:

...

formu 32 x 27 cm

100 g hladkej múky

4 žĺtky + 20 g cukru

4 bielky + 100 g cukru

Na jahodové mlieko:

250 g mlieka

60 g jahodovej marmelády

Jahodový krém:

120 g jahodovej marmelády

12,5 g plátkovej želatíny

250 g mascarpone

250 g šľahačkovej smotany

Na zostavenie dezertu:

formu 25 x 15 cm

zvyšok jahodovej marmelády

250 g nasekaných jahôd

7,5 g želatíny

rozmarín

Postup:

1. Jahody si odstopkujeme, umyjeme, nakrájame na menšie kúsky a rozmixujeme tyčovým mixérom.

Jahodové pyré si preložíme do hrnca, pridáme cukor, dáme na sporák a varíme na miernom ohni 30 minút.

Následne precedíme do misy cez sitko.

2. Teraz si pripravíme piškótový korpus. Žĺtky si vyšľaháme s cukrom do peny.

3. Z bielkov si vyšľaháme sneh a postupne v malých množstvách zašľahávame cukor. 

4. Nakoniec spojíme žĺtkovú hmotu so snehom a zľahka miešame, kým nedostaneme kompaktnú nadýchanú hmotu. 

5. Do tejto hmoty postupne zapracujeme preosiatu múku, vymiešame do hladka, preložíme do zdobiaceho vrecka a na plech pokrytý papierom na pečenie formujeme dlhé piškóty. 

6. Pečieme 10 minút v predhriatej rúre pri teplote 200 °C. 

7. Kým nám chladnú piškóty, pripravíme si jahodové mlieko. 

8. V miske si zmiešame 250 g mlieka so 60 g jahodovej marmelády, ktorú sme si predtým pripravili. Dôkladne premiešame metličkou.

9. Teraz si pripravíme jahodový krém. Do studenej vody ponoríme plátkovú želatínu a necháme 15 minút napučať. 

10. Do hrnca si dáme 120 g jahodovej marmelády, necháme zovrieť a vypneme. Metličkou primiešame napučanú želatínu. 

11. Mascarpone si vyšľaháme so šľahačkovou smotanou a postupne zapracujeme do jahodovej hmoty so želatínou. 

12. Piškótový korpus si prerežeme pomocou menšej formy na dva rovnaké pláty.

 13. Na spodok formy si dáme jeden piškótový plát, navlhčíme ho jahodovým mliekom a rovnomerne nanesieme krém. 

14. Druhý plát si navlhčíme zo spodnej strany jahodovým mliekom, položíme na krém a potom ho navlhčíme aj z vrchnej strany. 

15. Opäť nanesieme vrstvu krému a odložíme na 4 hodiny do mrazničky.

16. Opäť si pripravíme želatínu a necháme napučať 15 minút.  

17. Do misy si vložíme nakrájané jahody, pridáme zvyšok jahodovej marmelády, necháme zovrieť a primiešame napučanú želatínu. 

18. Túto jahodovú zmes navrstvíme navrch, rovnomerne rozotrieme a odložíme na 1 hodinu do chladničky. 

19. Teraz stačí už len odstrániť formu, nakrájať a ozdobiť vetvičkou rozmarínu. 

20. Hotovo. Prajeme dobrú chuť!

Video návod: