Vynikajúci jahodový dezert, ktorý máte hotový za chvíľu a bez použitia rúry.
U nás sa táto lahôdka teší veľkej obľube, pripravujem ju aj na rodinné stretnutia.
Jednoduchý recept z youtube kanála Cookrate – Cakes na výnimočné jahodové tiramisu.
Potrebujeme:
350 g dlhých piškót
Uvarenú a vychladnutú kávu
100 g masla
100 g hladkej múky
1 l mlieka
150 g kryštálového cukru
10 ml vanilkovej esencie
100 g tmavej čokolády
250 g jahôd
Na ozdobu:
20 g kakaa
Na namáčanie piškót ako alternatíva ku káve:
mlieko
Na posypanie:
kakao
Postup:
V miske s kávou alebo mliekom namočíme piškóty.
Poukladáme ich na dno formy vystlanej fóliou.
Z jahôd odrežeme stonky a nakrájame ich na polovicu.
Jahody naukladáme zvnútra po krajoch formy.
V hrnci roztopíme maslo, pridáme múku.
Metličkou premiešame.
Do zmesi na dvakrát pridáme mlieko.
Metličkou vymiešame.
Ďalej počas varenia pridáme cukor.
Miešame, kým krém nezhustne.
Hrniec odstavíme z ohňa, do zmesi pridáme vanilkovú esenciu, čokoládu.
Miešame, kým sa čokoláda nerozpustí.
Čokoládový krém nalejeme do formy.
Rovnomerne ho zarovnáme.
Dezert vložíme na dve hodiny do chladničky.
Po stuhnutí krému navrch naukladáme piškóty.
Posypeme kakaom a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: