Jahodové tiramisu s piškótami: Vynikajúca pochúťka bez pečenia!

Vynikajúci jahodový dezert, ktorý máte hotový za chvíľu a bez použitia rúry.

U nás sa táto lahôdka teší veľkej obľube, pripravujem ju aj na rodinné stretnutia.

 

 

Jednoduchý recept z youtube kanála Cookrate – Cakes na výnimočné jahodové tiramisu.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

350 g dlhých piškót

Uvarenú a vychladnutú kávu

100 g masla

100 g hladkej múky

1 l mlieka

150 g kryštálového cukru

10 ml vanilkovej esencie

100 g tmavej čokolády

250 g jahôd

Na ozdobu:

 

 

20 g kakaa

Na namáčanie piškót ako alternatíva ku káve:

mlieko

Na posypanie:

kakao

Postup:

V miske s kávou alebo mliekom namočíme piškóty.

 

 

Poukladáme ich na dno formy vystlanej fóliou.

Z jahôd odrežeme stonky a nakrájame ich na polovicu.

 

 

Jahody naukladáme zvnútra po krajoch formy.

V hrnci roztopíme maslo, pridáme múku.

Metličkou premiešame.

 

 

Do zmesi na dvakrát pridáme mlieko.

Metličkou vymiešame.

Ďalej počas varenia pridáme cukor.

Miešame, kým krém nezhustne.

 

 

Hrniec odstavíme z ohňa, do zmesi pridáme vanilkovú esenciu, čokoládu.

Miešame, kým sa čokoláda nerozpustí.

Čokoládový krém nalejeme do formy.

Rovnomerne ho zarovnáme.

 

 

Dezert vložíme na dve hodiny do chladničky.

Po stuhnutí krému navrch naukladáme piškóty.

Posypeme kakaom a môžeme servírovať.

 

 

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash