plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jahodové rezy: Prudko návykový zákusok s ovocím a šľahačkou – rýchly a jednoduchý recept!

Vynikajúci nápad na osviežujúci jahodový dezert, ktorý si viete ľahko pripraviť.

 

 

Ak sa tešíte z úrody domácich jahôd, neváhajte a skúste to.

Okrem čerstvých jahôd môžete použiť aj mrazené ovocie, prípadne zmes drobného ovocia.

Autorkou receptu je Denisa F.

Potrebujeme:

Cesto:

4 vajcia,

4 lyžice cukru kryštál,

4 lyžice polohrubej múky,

1 lyžička kypriceho prášku

Jahodová náplň:

 

 

800 g jahôd,

1 bal želatíny

cukor podľa chuti

Šľahačková náplň:

500 ml šľahačky,

stužovač,

lyžička citrónovej šťavy,

vanilkový cukor

Na ozdobu:

Jahody

Mäty

Postup:

Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky.

 

 

Bielky vyšľaháme a postupne pridávame cukor.

Postupne pridávame žĺtky.

Nakoniec vmiešame aj múku s práškom do pečiva.

 

 

Navrstvíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Pečieme na 180 ° C, kým cesto nie je hotové (test špáradlom).

Náplň:

Želatínu pripravíme podľa návodu na obale.

 

 

Jahody očistíme a rozmixujeme.

Preložíme na plameň a s cukrom povaríme.

Potom zložíme z plameňa a vmiešame napučanú želatínu.

 

 

Keď začne zmes hustnúť, rozotrieme ju na cesto.

Nakoniec smotanu na šľahanie vyšľaháme so stužovačom.

Pridáme aj vanilkový cukor a citrónovú šťavu.

 

 

Natrieme na vrch dezertu.

Dozdobíme podľa vkusu – napríklad kúskami jahôd.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes