Jahodové rezy s čokoládovým cestom a vanilkovým krémom: Tento zákusok tromfne aj tortu, zvládne ho aj začiatočník!

Podľa tohto jednoduchého receptu dokáže jahodovú zákusok pripraviť naozaj každý, aj úplný začiatočník. Vyskúšajte a určite budete nadšení.

Podľa tohto jednoduchého receptu dokáže jahodovú zákusok pripraviť naozaj každý, aj úplný začiatočník. Vyskúšajte a určite budete nadšení.

Potrebujeme:

plech: 23 x 31 cm

  • 5 vajec
  • 150 g cukru
  • 130 g hl. múky
  • 20 g kakaového prášku
  • 2 lyžice oleja

vanilkový krém

  • 1 balenie vanilkového pudingu
  • 300 ml mlieka
  • 3 lyžice cukru
  • 100 g mäkkého masla

hore

  • cca. 400 g jahôd
  • 1 balíček červené želatíny

Takto budeme postupovať:

Vyšľahajte vajcia s cukrom, pridajte olej, múku a kakao a dobre premiešajte. Upečte cesto vo vymastenej forme alebo plechu pri 170 stupňoch po dobu 10 až 12 minút..

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Puding uvarte v mlieku s cukrom podľa návodu na obale a po ochladení vmiešajte mäkké maslo. Tento krém navrstvite na pripravené cesto a naň naskladajte nakrájané jahody. Nakoniec rozpustite želatínu a zalejte jej celý povrch torty. Nechajte stuhnúť v chladničke a podávajte s čerstvými jahodami.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: sutnijo