plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jahodové pokušenie so želatínou: Luxusný dezert troch farieb s najlepším mliečnym krémom!

Úžasné jahodové pokušenie – domáci luxusný dezert z mliečneho krému, jahôd a želatíny. Tento zákusok u nás miluje absolútne každý a vždy keď sú doma jahody, musíme ho mať!

Potrebujeme:

4 vajcia

6 lyžíc kr. cukru

½ lyžičky prášku do pečiva

1 a 1/2 lyžice kakaa

3 lyžice hladkej múky

Štipku soli

Na mliečny krém:

750 ml mlieka

4 lyžice vanilkového cukru

3 lyžice hl. múky

3 lyžice zemiakového škrobu

¾ šálky kr. cukru

2 žĺtky

250 g masla izbovej teploty

800 g jahôd

2 bal. želatíny + vodu na prírpavu

Postup:

Bielky vyšľaháme so štipkou soli do tuhého snehu. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny a vmiešame aj všetky suché prísady. Nakoniec opatrne vmiešame sneh do žĺtkovej hmoty.

Pripravíme si plech na pečenie (25×35 cm), ktorý vystelieme papierom na pečenie a navrstvíme naň cesto. Rúru zahrejeme na 180 stupňov a pečieme pri teplote 180 minút 25 minút. Cesto môžeme otestovať pomocou špáradla. Keď je upečené, necháme dobre vychladnúť.

Na krém si zmiešame 2,5 pohára mlieka s cukrom a vanilkovým cukrom, preložíme na plameň a zahrievame. V zvyšnom mlieku rozmiešame žĺtky s múkou a škrobom. Keď mlieko zovrie, zložíme ho z plameňa a vmiešame doň žĺtkovú zmes. Opäť preložíme na slabý plameň a za stáleho miešania uvaríme hustý krém.

Krém necháme vychladnúť a následne doň po lyžičkách vmiešame našľahané maslo.

Želatínu necháme napučať v pár lyžiciach studenej vody. Potom rozpustíme asi v 800 ml horúcej vody. Na cesto navrstvíme najskôr krém, uložíme kúsky jahôd a nakoniec prelejeme želatínou. Necháme stuhnúť a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: smaker.pl

Najlepšie recepty na dnes