plny-hrniec_transparent_negativ.png

Slávna torta z panvice, ktorá poblázni svet: Jahodová delikatesa rýchlo a jednoducho!

Pripravte si doma osviežujúcu jahodovú tortu a potešte svojich najbližších.

Nielenže vyzerá vynikajúco, ale aj tak chutí.

 

 

Fantastický recept z youtube kanála Dolce arabe na jemnú jahodovú tortu z panvice.

Potrebujeme:

300 g jahôd

20 g masla

1 PL kryštálového cukru

1 vajce

50 g kryštálového cukru

1 balenie vanilínu

50 ml rastlinného oleja

100 ml mlieka

150 g hladkej múky

8 g prášku do pečiva

Postup:

Na začiatku nakrájame jahody na tenšie plátky.

Na panvici roztopíme maslo.

Pridáme cukor a špachtľou miešame, kým sa neroztopí.

 

 

Na panvicu pridáme jahody, zamiešame.

5 minút podusíme.

Do väčšej misky pridáme vajce, cukor, vanilín.

Metličkou dôkladne rozmiešame.

 

 

Potom do zmesi pridáme olej, mlieko.

Premiešame, cez sitko preosejeme múku s práškom do pečiva.

Metličkou vymiešame na riedke cesto.

Na jahody na panvici počas varenia nalejeme cesto.

Prekryjeme pokrievkou.

Varíme na miernom ohni 10-15 minút.

 

 

Podľa špajle zistíme, či je torta dostatočne upečená.

Potom ju obrátime.

Varíme ďalších 5-7 minút.

A lahodnú jahodovú pochúťku môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes