Jahodový koláč s vanilkovým pudingom: Veľmi krémová a veľmi chutná!

Pripravte si doma úžasný jahodovo-pudingový koláč, ktorý vám pošteklí všetky zmysly.

Recept mi poradil môj známy a po vyskúšaní nám tak zachutil, že ho pripravujem pravidelne.

 

 

Vynikajúci recept z youtube kanála Koch mal nach – lecker mit Rika Kienera na úžasný jahodový koláč.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

150 g kryštálového cukru

3 vajcia

70 ml rastlinného oleja

170 g hladkej múky

70 ml šumivej pomarančovej limonády

2 ČL prášku do pečiva

Na puding:

700 ml mlieka

2 balenia vanilkového pudingu v prášku (2 x 37 g)

100 g kryštálového cukru

450 g kyslá smotana (čo najvyšší obsah tuku)

jahodový džem

cca 1 kg jahôd

Na želé:

2 balenia červeného tortového želé (2 x 11 g)

500 ml vody

100 g kryštálového cukru

Postup:

Do hlbokej misy pridáme vajcia, cukor a mixérom vyšľaháme krém.

Počas šľahania pridáme olej.

 

 

V pohári zmiešame múku s práškom do pečiva a počas šľahania nasypeme do zmesi.

Potom pridáme šumivú pomarančovú limonádu a krátko premiešame.

 

 

Plech vymastíme, posypeme múkou, nalejeme cesto a rovnomerne zarovnáme.

Cesto dáme piecť do predhriatej rúry na spodný a horný ohrev na 20-25 minút pri teplote 180°C.

 

 

Do misky nalejeme studené mlieko, pridáme vanilkový puding a metličkou rozmiešame.

Zvyšok mlieka zohrejeme a keď je horúce, pridáme cukor a vymiešame.

 

 

Hneď ako mlieko vrie, pridáme rozpustený puding a miešame, kým nezhustne.

Puding necháme vychladnúť a občas ho premiešame.

 

 

Do pudingu pridáme kyslú smotanu a mixérom rozšľaháme.

Na mierne vychladnuté cesto rozotrieme džem.

 

 

Potom nanesieme pudingový krém a dobre ho rozotrieme, aby bolo všade rovnaké množstvo krému.

Jahody rozpolíme, poukladáme na krém, mierne zatlačíme a koláč potom vložíme do chladničky.

 

 

Do rajnice nalejeme vodu, pridáme želé, cukor a vidličkou krátko premiešame.

Za stáleho miešania na sporáku privedieme do varu a necháme variť asi 1 minútu.

 

 

Potom za stáleho miešania necháme asi 10 minút vychladnúť a zmes nalejeme na jahody.

Koláč vložíme na dve hodiny do chladničky.

 

 

Po vybratí z chladničky môžeme jahodovú delikatesu servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay