Fantastický studený dezert z jahodovej polevy a fantastického krému.
My sa nevieme dojesť.
Potrebujeme:
Na základ:
Dlhé piškóty
Studené mlieko na namáčanie
Na vanilkový krém:
2 balenia vanilkového pudingu bez varenia
200 ml studenej smotany na šľahanie
400 ml studeného mlieka
400-500 g nízkotučného tvarohu
Na jahodovú polevu:
100 ml hustého jahodového sirupu (ja používam sirup jupí)
400 ml vody
1 bal. pudingu zlatý klas
Okrem toho:
100 g strúhanej bielej čokolády
Postup:
Najskôr si prirpavíme krém.
Mlieko zmiešame so smotanou na šľahanie, pridáme pudingové prášky a vyšľaháme.
Tvaroh si vymiešame s cukrom, pridáme k pudingu a spolu prešľaháme.
Formu s vyššími okrami vyložíme papierom na pečenie a začneme ukladať piškóty, ktoré si namočíme v studenom mlieku.
Na piškóty navrstvíme prvú vrstvu krému.
Z hustého sirupu, vody a zlatého klasu uvaríme hmotu podobnú klasickej želatíne.
Celý postup nájdete TU.
Časť želatíny nalejeme na krém.
Pokračujeme opäť vrstvou máčaných piškót, krémom a želatínou.
Na vrch nastrúhame bielu čokoládu a ozdobíme jahodami.
Podávame vychaldené.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Inšpiráciu na tento dezert sme našli a stránke youtube