plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jahodová smršť – dezert BEZ pečenia lepší ako nanuková torta: Takúto dobrotu z tvarohu a domácej želatíny ste ešte dávno nejedli!

Fantastický studený dezert z jahodovej polevy a fantastického krému. My sa nevieme dojesť.

Fantastický studený dezert z jahodovej polevy a fantastického krému.

My sa nevieme dojesť.

Potrebujeme:

Na základ:

Dlhé piškóty

Studené mlieko na namáčanie

Na vanilkový krém:

2 balenia vanilkového pudingu bez varenia

200 ml studenej smotany na šľahanie

400 ml studeného mlieka

400-500 g nízkotučného tvarohu

Na jahodovú polevu:

100 ml hustého jahodového sirupu (ja používam sirup jupí)

400 ml vody

1 bal. pudingu zlatý klas

Okrem toho:

100 g strúhanej bielej čokolády

Postup:

Najskôr si prirpavíme krém.

Mlieko zmiešame so smotanou na šľahanie, pridáme pudingové prášky a vyšľaháme.

Tvaroh si vymiešame s cukrom, pridáme k pudingu a spolu prešľaháme. 

Formu s vyššími okrami vyložíme papierom na pečenie a začneme ukladať piškóty, ktoré si namočíme v studenom mlieku.

Na piškóty navrstvíme prvú vrstvu krému.

Z hustého sirupu, vody a zlatého klasu uvaríme hmotu podobnú klasickej želatíne.

Celý postup nájdete TU.

Časť želatíny nalejeme na krém.

Pokračujeme opäť vrstvou máčaných piškót, krémom a želatínou.

Na vrch nastrúhame bielu čokoládu a ozdobíme jahodami.

Podávame vychaldené.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Inšpiráciu na tento dezert sme našli a stránke youtube

Najlepšie recepty na dnes