plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jahodová rýchlovka z misky, aj pre úplných začiatočníkov: Stačí len vyklopiť a máte takýto krásny dezert!

Výborný dezert na Deň detí. Je jednoduchý a vyzerá krásne už na prvý pohľad.

Výborný dezert na Deň detí. Je jednoduchý a vyzerá krásne už na prvý pohľad.

Potrebujeme:

500 gramov jahôd

125 gramov cukru (alebo podľa chuti a sladkosti jahôd)

1 lyžica citróna (šťava)

1 bal. vanilkového pudingu

200 g dlhých piškót

300 ml smotany na šľahanie

250 g mascarpone

Jahodový sirup a vodu (alebo jahodový džús)

Postup:

Jahody očistíme a nakrájame na kúsky. Dáme rozvariť do hrnca s hrubším dnom – stačí len chvíľka, netreba rozvariť celkom na kašu. Pridáme citrónovú šťavu, nasypeme puding a miešame, kým nevznikne hustejšia hmota. Dosladíme cukrom.

Smotanu vyšľaháme na šľahačku a rovnako si našľaháme aj mascarpone so zvyšným cukrom. Potom obe hmoty zmiešame.

Jahodový sirup pridáme do vody a túto sladkú tekutinu používame na namáčanie piškót. Piškóty musia byť dostatočne namočné, aby zmäkli a mohli ste ich vkladať do misy tak, aby kopírovali jej tvar. Misu vystelieme fóliou a vyložíme piškótami.

Na piškóty navrstvíme časť krému a na krém rozvarené a vychladnuté jahody. Pokračujeme zvyškom krému – uhladíme. Dáme stuhnúť do chaldničky – idálne aj na celú noc a potom opatrne vyklopíme. To je všetko, prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: ricettedalmondo

Najlepšie recepty na dnes