Výborný dezert na Deň detí. Je jednoduchý a vyzerá krásne už na prvý pohľad.
Potrebujeme:
500 gramov jahôd
125 gramov cukru (alebo podľa chuti a sladkosti jahôd)
1 lyžica citróna (šťava)
1 bal. vanilkového pudingu
200 g dlhých piškót
300 ml smotany na šľahanie
250 g mascarpone
Jahodový sirup a vodu (alebo jahodový džús)
Postup:
Jahody očistíme a nakrájame na kúsky. Dáme rozvariť do hrnca s hrubším dnom – stačí len chvíľka, netreba rozvariť celkom na kašu. Pridáme citrónovú šťavu, nasypeme puding a miešame, kým nevznikne hustejšia hmota. Dosladíme cukrom.
Smotanu vyšľaháme na šľahačku a rovnako si našľaháme aj mascarpone so zvyšným cukrom. Potom obe hmoty zmiešame.
Jahodový sirup pridáme do vody a túto sladkú tekutinu používame na namáčanie piškót. Piškóty musia byť dostatočne namočné, aby zmäkli a mohli ste ich vkladať do misy tak, aby kopírovali jej tvar. Misu vystelieme fóliou a vyložíme piškótami.
Na piškóty navrstvíme časť krému a na krém rozvarené a vychladnuté jahody. Pokračujeme zvyškom krému – uhladíme. Dáme stuhnúť do chaldničky – idálne aj na celú noc a potom opatrne vyklopíme. To je všetko, prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: ricettedalmondo