Jahodová pena je vynikajúci, sladký recept. Stačí len 5 minút a dostanete lahodný a jednoduchý dezert, ktorý osvieži lepšie ako zmrzlina. Žiadne pečenie, žiadna rúra – a výsledok famózny!
Potrebujeme:
250 g jahôd
60 g kr. cukru
2 bielky
Voliteľné:
Čokoládu na posypanie
Postup:
Jahody si nakrájame na štvrtinky.
Odložíme na tanier v jednej vrstve a dáme zmraziť.
Ak používate zmrazené jahy, môžete s nimi pracovať hneď.
Zmrazené jahody preložíme do mixéra a rozmixujeme na hladkú hmotu.
Teraz si jahodovú hmotu preložíme do misky.
Pridáme cukor.
Pridáme aj vaječné bielky.
Pomocou šľahača celú zmes dobre vyšľaháme.
Keď nám vznikne svetlá nadýchaná hmota, máme hotovo.
Dozdobíme strúhanou čokoládou a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Foto: youtube/Schnell Rezepte
Foto: youtube/Schnell Rezepte
Foto: youtube/Schnell Rezepte
Foto: youtube/Schnell Rezepte
Foto: youtube/Schnell Rezepte
Foto: youtube/Schnell Rezepte
Foto: youtube/Schnell Rezepte
Foto: youtube/Schnell Rezepte
Foto: youtube/Schnell Rezepte