Jahodová POCHÚŤKA: Geniálny dezert vyrobený z troch surovín za 5 minút – toto schová do vrecka aj ZMRZLINU!

Jahodová pena je vynikajúci, sladký recept. Stačí len 5 minút a dostanete lahodný a jednoduchý dezert, ktorý osvieži lepšie ako zmrzlina. Žiadne pečenie, žiadna rúra - a výsledok famózny!

Jahodová pena je vynikajúci, sladký recept. Stačí len 5 minút a dostanete lahodný a jednoduchý dezert, ktorý osvieži lepšie ako zmrzlina. Žiadne pečenie, žiadna rúra – a výsledok famózny!

Potrebujeme:

250 g jahôd

60 g kr. cukru

2 bielky

Voliteľné:

...

Čokoládu na posypanie

Postup:

Jahody si nakrájame na štvrtinky.

Odložíme na tanier v jednej vrstve a dáme zmraziť.

Ak používate zmrazené jahy, môžete s nimi pracovať hneď.

Zmrazené jahody preložíme do mixéra a rozmixujeme na hladkú hmotu.

Teraz si jahodovú hmotu preložíme do misky.

Pridáme cukor.

Pridáme aj vaječné bielky.

Pomocou šľahača celú zmes dobre vyšľaháme.

Keď nám vznikne svetlá nadýchaná hmota, máme hotovo.

Dozdobíme strúhanou čokoládou a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

VIDEONÁVOD