plny-hrniec_transparent_negativ.png

JAHODOVÁ MRAMOROVÁ TORTA bez pečenia: Vyzerá fantasticky a tá chuť vás úplne dostane!

Vynikajúca torta s jahodami a jogurtom, ktorá sa nepečie.

 

 

Vďaka mramorovému vzoru vyzerá torta naozaj krásne a viete ju pripraviť doslova za pár minút.

Určite skúste tento populárny nepečený dezert.

Potrebujeme:

Jahodový krém:

425 g prelisovaných jahôd (čerstvých alebo mrazených),

50 g cukru,

1 vrecúško instantnej želatíny

Jogurtový krém:

300 ml sladkej smotany na šľahanie,

15 g želatíny,

600 ml hustejšieho jogurtu,

150 g cukru,

1 vrecko vanilkového cukru

Základ:

200 g piškót alebo maslových sušienok,

100-150 ml teplého mlieka

Postup:

Jahodový krém:

 

 

Mrazené jahody necháme pri izbovej teplote rozmraziť alebo ich čerstvé očistíme, umyjeme a nakrájame.

Potom spolu s cukrom rozmixujeme v mixéri.

Vrecúško želatíny zalejeme 4 polievkovými lyžicami rozmixovaných jahôd a necháme napučať.

 

 

Jahodovú zmes zohrejeme na plameni (dbajte na to, aby nevrela) na miernom ohni.

Potom pridáme želatínu rozpustenú v 4 polievkových lyžiciach rozmixovaných jahôd a stále miešame, kým sa neroztopí.

Odložíme bokom.

 

 

Jogurtový krém:

Sladkú smotanu vyšľaháme dotuha.

Želatínu zalejeme 3 polievkovými lyžicami jogurtu a necháme napučať.

Jogurt, cukor a vanilkový cukor dobre vymiešame šľahačom.

 

 

Na miernom ohni rozpustíme želatínu a za stáleho miešania ju pridáme k jogurtovej zmesi.

Potom pridáme šľahačku a dobre vymiešame.

Skladanie torty:

 

 

Na dno formy (asi 28 cm) polžíme sušienky alebo piškóty vopred namočené v teplom mlieku.

Okraj formy potrieme olejom.

 

 

Keksíky zalejeme polovicou jogurtového krému, potom nalejeme jahodový krém.

Potom nalejte druhú polovicu jogurtového krému a jemne premiešame vidličkou tak, aby nám vznikol mramorový vzor.

 

 

Dáme schladiť a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť!:-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes