Jahodová misa so smotanovým Salkom: Tento 5- minútový krém si určite zapíšte, je výborný do letných dezertov!

Výborný dezert za studena. Jahodová misa plná mliečneho krému a so sladučkými jahodami.

Výborný dezert za studena. Jahodová misa plná mliečneho krému a so sladučkými jahodami.

Potrebujeme:

250 g piškót

250 g smotany na šľahanie

50 g Salka

50 ml čerstvého mlieka

50 g práškového cukru (alebo podľa chuti)

...

150 g jahôd

Mlieko na pokropenie sušienok

Práškový cukor podľa chuti

Postup:

Do misy nalejeme smotanu s práškovým cukrom a začneme šľahať. Kým šľahačka ešte nie je celkom tuhá, prilejeme mlieko a kondenzované mlieko a zmiešame do jednotného krému. Dobré je miešať ručne cuktárskou silikónovou špachtličkou (ako keď vmiešate sneh do cesta) – tak, aby vznikla krémová jednotná hmota.

Jahody umyjeme a nakrájame na menšie kúsky (pár jahôd nechajte na ozdobu). Na dno misy navrstvite sušienky pokvapkané mliekom a krém zmiešaný s kúskami jahôd, potom opäť vrstva sušienok, krém a nakoniec jahody na ozdobu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: blog.giallozafferano.it