plny-hrniec_transparent_negativ.png

JAHODOVÁ dobrôtka za 10 minút: Žiadna rúra, žiadne kondenzované mlieko, žiadna želatína, žiadna múka – miliónová chuť!

Výborný recept na nepečený dezert z jahôd a veľmi lahodného krému.

Osviežujúci, jednoduchý a čo je hlavné, hotový za 10 minút.

 

 

Recept sme našli na stránke napadovy.blog.

Potrebujeme:

na krém:

pudingový prášok s vanilkovou príchuťou – 80 g

mlieko – 600 ml

cukor kr. – 150 g

kakaové sušienky – 200 g

jahody – 200 g

100 g bielej čokolády

na ozdobu:

kakao – 20 g

voliteľné:

Kocku masla

Postup:

Najskôr si pripravíme krabicu od mlieka.

 

 

Krabica musí byť čistá a suchá.

Vyrežeme z nej vrchnú časť, vďaka čomu nám vznikne akási forma.

 

 

 

 

teraz si pripravíme jahody.

Jednoducho ich nakrájame na drobnejšie kúsky.

 

 

Niekoľko jahôd nkrájame na kolieska a položíme na dno „formy“.

 

 

Sušienky nalámeme.

Do hrnca nalejeme mlieko, pridáma cukor a pudingový prášok.

Uvaríme puding.

 

 

Ja odporúčam po zložení z plameňa do ešte horúceho pudingu vmiešať maslo (stačí aj lyžička).

Do horúceho pudingu vmiešame aj kocky čokolády.

Do pudingu vmiešame aj jahody a sušienky.

 

 

Krém nalejeme do formy a uhladíme.

 

 

Odložíme na 1 hodinu do chladničky.

 

 

Potom vyklopíme z formy.

 

 

Ozdobíme pomocou papiera na pečenie – preložíme ho cez vrch dezertu a odkrytú časť posypeme kakaom – tak nám vznikne pekný vzor.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes