Výborný recept na nepečený dezert z jahôd a veľmi lahodného krému.
Osviežujúci, jednoduchý a čo je hlavné, hotový za 10 minút.
Recept sme našli na stránke napadovy.blog.
Potrebujeme:
na krém:
pudingový prášok s vanilkovou príchuťou – 80 g
mlieko – 600 ml
cukor kr. – 150 g
kakaové sušienky – 200 g
jahody – 200 g
100 g bielej čokolády
na ozdobu:
kakao – 20 g
voliteľné:
Kocku masla
Postup:
Najskôr si pripravíme krabicu od mlieka.
Krabica musí byť čistá a suchá.
Vyrežeme z nej vrchnú časť, vďaka čomu nám vznikne akási forma.
teraz si pripravíme jahody.
Jednoducho ich nakrájame na drobnejšie kúsky.
Niekoľko jahôd nkrájame na kolieska a položíme na dno „formy“.
Sušienky nalámeme.
Do hrnca nalejeme mlieko, pridáma cukor a pudingový prášok.
Uvaríme puding.
Ja odporúčam po zložení z plameňa do ešte horúceho pudingu vmiešať maslo (stačí aj lyžička).
Do horúceho pudingu vmiešame aj kocky čokolády.
Do pudingu vmiešame aj jahody a sušienky.
Krém nalejeme do formy a uhladíme.
Odložíme na 1 hodinu do chladničky.
Potom vyklopíme z formy.
Ozdobíme pomocou papiera na pečenie – preložíme ho cez vrch dezertu a odkrytú časť posypeme kakaom – tak nám vznikne pekný vzor.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)