Potrebujeme:
8 ks vajcia
250 g práškový cukor
250 g polohrubá múka
1/2 ks kypriaci prášok
Plnka:
2,5 dl mlieko
1 ks Zlatý klas
1 ks vanilkový cukor
250 g maslo
200 g práškový cukor
1/2 kg jahody
Šľahačka
Postup:
Bielky si oddelíme od žĺtka. Bielky vyšľaháme do tuha a po častiach pridávame cukor a šľaháme ešte aspoň 3-4 minútky, aby sneh bol tuhý. Potom na šľahači stiahneme stupeň rýchlosti na najnižší stupeň a zašľaháme žĺtky.
Do múky zamiešame kypriaci prášok.Keď sú žĺtky dobre zašľahané, preosejeme múku s kypriacim práškom a metličkou ju zľahka zamiešame.
Cesto vylejeme na 2 plytké plechy, vystlané papierom na pečenie.
Rozotrieme rovnomerne na celý plech a dáme upiecť.
Rúru si vyhrejeme na 200°C a pri tejto teplote pečiem10- 12 min. Po upečení necháme cesta vychladnúť.
Plnku si pripravíme tak, že si uvaríme puding a za občasného miešania ho necháme vychladnuť.
Medzitým si vyšľaháme maslo s vanilkovým a pr. cukrom.
Vychladený puding spojíme s maslom a vyšľaháme. Väčšiu polovicu plnky natrieme na jeden plat, na plnku nakrájame kúsky jahôd, zakryjeme druhým a natrieme zvyšok plnky.
Na plnku nakrájame na plátky jahody.
Na vrch dezertu natrieme šľhačku a uložíme nakrájané jahody.