Jahodová BALADA: Veľmi jednoduchý jahodový zákusok s pudingom a šľahačkou, vždy má najväčší úspech!

165

Potrebujeme:

8 ks vajcia

250 g práškový cukor

250 g polohrubá múka

1/2 ks kypriaci prášok

Plnka:

2,5 dl mlieko

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 ks Zlatý klas

1 ks vanilkový cukor

250 g maslo

200 g práškový cukor

1/2 kg jahody

Šľahačka

Postup:

Bielky si oddelíme od žĺtka. Bielky vyšľaháme do tuha a po častiach pridávame cukor a šľaháme ešte aspoň 3-4 minútky, aby sneh bol tuhý. Potom na šľahači stiahneme stupeň rýchlosti na najnižší stupeň a zašľaháme žĺtky.

Do múky zamiešame kypriaci prášok.Keď sú žĺtky dobre zašľahané, preosejeme múku s kypriacim práškom a metličkou ju zľahka zamiešame.

Cesto vylejeme na 2 plytké plechy, vystlané papierom na pečenie.

Rozotrieme rovnomerne na celý plech a dáme upiecť.

Rúru si vyhrejeme na 200°C a pri tejto teplote pečiem10- 12 min. Po upečení necháme cesta vychladnúť.

Plnku si pripravíme tak, že si uvaríme puding a za občasného miešania ho necháme vychladnuť.

Medzitým si vyšľaháme maslo s vanilkovým a pr. cukrom.

Vychladený puding spojíme s maslom a vyšľaháme. Väčšiu polovicu plnky natrieme na jeden plat, na plnku nakrájame kúsky jahôd, zakryjeme druhým a natrieme zvyšok plnky.

Na plnku nakrájame na plátky jahody.

Na vrch dezertu natrieme šľhačku a uložíme nakrájané jahody.

Foto: pixabay
Témy:


Pridajte svoj komentár